Mercedes-Benz a inaugurat prima sa fabrică de baterii pentru vehicule electrice din SUA

Mercedes-Benz a inaugurat prima sa fabrică de baterii pentru vehicule electrice din SUA, unde va angaja 600 de muncitori. Totodată, constructorul auto a mai prezentat și un SUV electric mare, care urmează să fie construit în acest an la fabrica din Tuscaloosa (Alabama), aflată în apropiere.
Sebeș

SUV-ul EQS şi un SUV electric EQE mai mic, care urmează să fie fabricat tot în Alabama, se alătură unei game tot mai mari de SUV-uri electrice cu care Mercedes-Benz încearcă să concureze Tesla în Statele Unite, China şi Europa.

Uzina de asamblare Mercedes din Alabama, care împlineşte 25 de ani în acest an, poate construi atât vehicule electrice, cât şi vehicule cu combustie şi este una dintre cele mai mari fabrici de producţie de vehicule Mercedes din lume.

Uzina de baterii şi linia de asamblare a SUV-urilor fac parte dintr-un proiect de 40 de miliarde de euro al constructorului auto german pentru a-şi electrifica în totalitate gama de vehicule până în 2030.

Mercedes, care intenţionează să producă baterii pentru vehicule electrice în Europa, America de Nord şi Asia, vrea să dețină opt fabrici de profil până la sfârşitul deceniului, cu o capacitate de 200 de gigawaţi pe an.

 

CITEȘTE ȘI:

Când ar trebui să mergi cu mașina la service pentru reparația alternatorului?

Pactul Verde European aduce şi oportunităţi de investiţii pentru industria auto din România

 

Adaugati comentariu