Subvenţii în Slovacia pentru Jaguar Land Rover

Comisia Europeană (CE) a decis că sprijinul în valoare de 125 de milioane de euro, acordat de Slovacia constructorului auto britanic Jaguar Land Rover (JLR) îndeplineşte reglementările UE privind ajutorul de stat.
jaguar land rover

Potrivit reprezentanţilor CE, subvenţia acordată companiei Jaguar Land Rover va contribui la dezvoltarea regiunii Nitra, fără a afecta concurenţa pe piaţa unică.

„Investigaţia noastră a confirmat că ajutorul de stat de 125 de milioane de euro acordat JLR de către Slovacia pentru proiectul construirii unei noi fabrici auto în regiunea Nitra este în linie cu reglementările UE privind ajutorul de stat. Investigaţia a arătat că ajutorul de stat era necesar pentru ca Jaguar Land Rover să decidă să investească în Europa şi nu în Mexic. De asemenea, investiţia va contribui la crearea de locuri de muncă, la dezvoltarea economică şi la competitivitatea unei regiuni dezavantajate”, a afirmat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.

Jaguar Land Rover, deţinut de grupul indian Tata Motors, investeşte 1,4 miliarde de euro pentru a construi o unitate de producţie în regiunea Nitra (Slovacia), o zonă eligibilă pentru ajutor regional, conform reglementărilor UE privind ajutorul de stat.

Capacitatea de producţie a uzinei va fi de 150.000 de maşini pe an, iar numărul locurilor de muncă directe create de acest proiect este estimat la 3.000.

Valoarea de 125 de mil. euro a ajutorului de stat este maximul pe care îl poate acorda un stat membru UE în conformitate cu reglementările Uniunii Europene pentru un astfel de proiect.

 

Adaugati comentariu