Thyssenkrupp a investit 60 mil. euro în fabrica de amortizoare de la Sibiu

Thyssenkrupp a inaugurat la Sibiu o fabrică pentru sisteme de amortizoare destinate unor producători auto precum Daimler, Jaguar Land Rover sau Porsche. Compania a investit aproximativ 60 milioane euro în constructia noii unităţi de producţie
Thyssenkrupp

„Această investiţie nu reprezintă doar o extindere a reţelei noastre de producţie în Europa, ci şi o investiţie în noi proiecte încredinţate de clienţi şi tehnologii noi. La Sibiu producem cele mai complexe sisteme de amortizoare care urmează a fi montate în modelele premium ale clienţilor nostri. În plus, industrializam aici o întreagă nouă generaţie de amortizoare pentru sisteme auto inteligente şi automatizate la nivel înalt“, a afirmat Guido Kerkoff , CEO Thyssenkrupp.

Potrivit acestuia, aceste amortizoare active nu mai reactioneaza doar la starea suprafetei carosabile, ci se adaptează preventiv la situaţia dată, contracarând activ forţele care acţionează asupra aparatului de rulare. Rezultatul este o experienţă de condus extrem de confortabilă şi lipsită de şocuri.

Thyssenkrupp produce amortizoare la Sibiu încă din anul 1996. Noua fabrică inaugurata reprezintă o extindere a locaţiei de productie existente. Compania produce aici atât componente, cât şi sisteme complete de amortizoare pentru industria automotive – atât pentru producatori de autovehicule, cât şi pentru piaţa pieselor de schimb.

Prin această investiţie, Thyssenkrupp a creat peste 350 de noi locuri de muncă. În prezent, compania germană a ajuns în Sibiu la un număr total de circa 1.000 de salariati.

„Numărându-ne printre cei mai importanţi angajatori din regiune, punem mare preţ pe calificarea şi specializarea personalului nostru. De aceea, o parte a noii fabrici este dedicată unui centru propriu de training, centru în care salariaţii noştri beneficiază de formare specifică. Pentru noi, acest lucru reprezintă un avantaj important faţă de concurenţă, având în vedere că dezvoltarea companiei depinde şi de noii salariaţi, pe care îi putem pregăti rapid în centrul de training pentru sarcinile specifice locului de muncă şi pe care îi putem specializa în mod personalizat“, a precizat Radu Betea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Thyssenkrupp Sibiu.

Compania pregăteşte anual la Sibiu un număr de aproximativ 50 de tineri – preponderent în meserii tehnice. În plus, Thyssenkrupp a implementat împreună cu alte companii din regiune şi în cooperare cu un liceu din Sibiu un program de învăţământ dual după model german. Elevi şi eleve începând cu clasa a IX-a sunt calificaţi, în stagii de practică desfăţurate pe o perioadă de trei ani, pentru deservirea utilajelor şi în domeniul electromecanicii industriale.

Sub marca Bilstein, compania produce şi comercializează aceste amortizoare pentru industria automotive în opt locaţii din Europa, SUA şi China.

 

CITEŞTE ŞI:

Grupul PSA renunţă la două fabrici din China

Nokian Heavy Tyres achiziționează compania finlandeză Levypyörä Oy

Leoni pregăteşte vânzarea diviziei de cabluri şi fire

 

 

Adaugati comentariu