Toyota și Mazda încheie un parteneriat tehnologic

Două dintre cele mai mari companii din lumea auto japoneză au anunțat încheierea unui parteneriat pe termen lung ce prevede colaborarea celor două părți în dezvoltarea de noi tehnologii.

O piață atât de competitivă cum este cea a producătorilor auto presupune investiții uriașe pentru a putea ajunge/rămâne în frunte, iar uneori cea mai bună soluție este împărțirea cheltuielilor și a responsabilităților.

Cam asta au făcut Toyota și Mazda prin acest acord în baza căruia cele două vor împărți tehnologiile la care excelează fiecare, respectiv SKYACTIV pentru Mazda și propulsia hibridă și cu pilă de combustibil pentru Toyota.

„Anunțăm o logodnă, nu o căsătorie”, a spus Akia Toyota, președintele Toyota. Tot el a recunoscut că „într-un fel, Mazda ne-a luat-o înainte în anumite privințe”, făcând aluzie la noile motoare diesel și pe benzină ale companiei vecine care, deși nu folosesc supraalimentare, sunt mult mai eficiente și mai performante decât cele care propulsează modelele Toyota.

Cele două companii au mai colaborat în trecut, Mazda împrumutând o formă timpurie a propulsiei hibride de la Toyota în timp ce uzina Mazda din Mexic produce deja și modele Toyota din clasa compactă.

Niciuna dintre părți nu a făcut vreo precizare cu privire la eventuale modele dezvoltate împreună (în genul Subaru BRZ, Toyota GT86), însă o evoluție bună a înțelegerii mai mult ca sigur va duce în direcția asta. Rămâne să vedem exact ce vor hotărî cele două companii.

Adaugati comentariu