Va încheia Ford o alianţă în Europa?

Constructorul american Ford Motor intenţionează să renunţe la producţia unora dintre modelele sale de automobile, ca parte a unei restructurări operaţionale planificate, anunţată la începutul acestui an.
Litiu-ion

Potrivit unor surse citate de cotidianul britanic The Times, Ford va sista producţia modelelor Mondeo, Galaxy şi S-Max, urmând să se concentreze asupra SUV-urilor, considerate mai profitabile. De asemenea, Ford intenţionează să reducă, la nivel global, şi numărul dealerilor.

În luna iulie, directorul executiv Jim Hackett, a declarat că producătorul auto intenţionează să cheltuiască aproximativ 11 miliarde de dolari pentru restructurarea afacerii sale europene.

În trimestrul doi din acest an, constructorul auto a înregistrat pierderi de 73 milioane dolari în Europa şi se confruntă cu provocări suplimentare din partea planurilor britanice de a părăsi Uniunea Europeană, scrie The Times.

Analiştii de la Morgan Stanley sunt de părere că Ford ar putea concedia până la 12% din cei peste 200.000 de muncitori şi că disponibilizările vor fi concentrate în mare parte în Europa.

Sursele citate de The Times mai spun că deliberările interne privind restructurarea vor dura mai multe luni şi pot duce la transformarea afacerii europene într-un joint venture cu un constructor auto rival.

Ford este prezent din 2008 şi pe piaţa din România, când a preluat uzina de la Craiova, unde lucrează aproximativ 4.500 de angajaţi.

 

Adaugati comentariu