Viitoarele modele Mercedes-Benz vor fi echipate cu sisteme pentru conducere autonomă

Constructorul auto Daimler şi producătorul de semiconductori Nvidia au încheiat un acord pentru echiparea maşinilor Mercedes-Benz cu noua generaţie de cipuri şi o platformă software, ambele destinate conducerii autonome.
Sebeș

Colaborarea dintre cele două companii va permite Mercedes să dezvolte în comun noi capacităţi în domeniul conducerii autonome şi aplicaţii software, într-un moment în care industria auto se confruntă cu dificultăţi majore, pe fondul impactului pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

„Vrem să lansăm noi arhitecturi inovatoare ale sistemului informatic pentru conducere asistată şi conducere autonomă”, a afirmat directorul general al Daimler, Ola Kaellenius.

Platforma Nvidia Drive AGX Orin, un procesor pentru vehicule autonome, va fi dezvoltată începând din 2024, permiţând Mercedes să actualizeze softul unei maşini în acelaşi mod în care se primesc astăzi update-uri pentru smartphone-uri.

„Fiecare viitor model Mercedes-Benz cu sistemul Nvidia Drive va beneficia de o echipă de experţi în inteligenţă artificială (AI) şi ingineri specializaţi pe software care în mod continuu vor dezvolta, rafina şi îmbunătăţi maşina pe durata ei de funcţionare”, a explicat directorul general al Nvidia, Jensen Huang.

Companiile vor dezvolta împreună aplicaţii de AI şi vehicule automate pentru a permite un nivel mai ridicat al conducerii autonome, se arată în comunicatul Daimler.

Parteneriatul cu Nvidia vine după ce, săptămâna trecută, Daimler a anunţat că a oprit momentan alianţa cu rivala germană BMW în domeniul conducerii autonome.

Anul trecut, Mercedes a vândut 2,39 milioane de maşini pe plan global. Ca şi alţi producători auto globali aflaţi sub presiune pentru a îndeplini standardele mai dure privind emisiile din Europa şi China, Daimler îşi majorează producţia de vehicule electrice.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

 

CITEȘTE ȘI:

În industria auto din Marea Britanie, 1 din 6 locuri de muncă este în pericol

Compania americană Adient deschide a doua fabrică în Serbia

Șeful Audi preia resposabilitatea directă a afacerilor din China

 

Adaugati comentariu