Volkswagen promite 22 de milioane de vehicule electrice

Constructorul auto german Volkswagen a anunţat că intenţionează să-şi intensifice producţia de vehicule electrice în următorii zece ani la 22 de milioane de unităţi şi să reducă amprenta de carbon pe ciclurile de viaţă ale vehiculelor cu 30%.
Li-S

Anterior, compania afirmase că va construi 15 milioane de vehicule electrice, un obiectiv oricum destul de ambiţios, în condiţiile în care a produs, anul trecut, mai puţin de 50.000 de baterii.

Compania se orientează spre producţia de vehiculele electrice, în încercarea de a se conforma noilor limite ale emisiilor de dioxid de carbon din Europa şi de a contracara ascensiunea Chinei pe piaţa maşinilor „verzi”.

Compania a înregistrat, anul trecut, un profit operaţional în scădere pentru marca sa de bază, Volkswagen, la 3,2 miliarde de euro, ca urmare problemelor privind certificarea vehiculelor în noile tipuri de testare.

Volkswagen a anunţat, însă, că rezultatul operaţional al grupului a urcat, în 2018, cu 0,4%, până la 17,1 miliarde de euro, iar profitul net a avansat cu 6%, până la 12,2 miliarde de euro.

CEO-ul Herbert Diess a declarat, la conferinţa anuală de presă a companiei, că societatea şi-a îndeplinit obiectivul de profit cu o marjă de operare de 7,3%.

Adaugati comentariu