Continental a investit în România 1,6 mld euro

În perioada 1999-2018, Continental a investit aproximativ 1,6 miliarde euro în activităţile din România, din care 240 de milioane de euro în 2018, fonduri destinate infrastructurii, echipamentelor şi tehnologiilor de vârf.
continental

Pe piaţa locală compania tehnologică este prezentă cu toate cele 5 divizii ale sale, având şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Doar anul trecut, Continental România a direcţionat peste 600.000 de euro spre proiecte educaţionale, renovarea de spitale sau centre medicale, susţinerea de evenimente culturale, încurajarea mişcării şi a sportului.

La finalul anului 2018, în centrele de inginerie şi unităţile de producţie din România lucrau peste 20.000 de angajaţi, din care o treime specializattă în software şi IT & C, inginerie electrică, mecanică şi de proces. Aceştia lucrează în echipe internaţionale la tendinţele cheie ale industriei automotive conectivitate, conducere autonomă, electromobilitate şi folosesc metode precum inteligenţa artificială, big data etc.

Parteneriat pentru oraşe inteligente şi comunităţi susţinute

Compania îşi doreşte să investească în parteneriate cu oraşele româneşti în care îşi desfăşoară activitatea, pentru a face mobilitatea mai sigură, interconectată şi mai curată. Continental caută să identifice oportunităţile locale de cercetare-inovare şi conectarea acestora cu subiecte şi probleme globale de mobilitate, pentru a contribui la demararea de noi proiecte în această direcţie în România.

„Comunităţile în care sunt locaţiile noastre însumează 1 milion de locuitori, o populaţie în creştere ceea ce determină şi o circulaţie mai intensă, iar acest fapt transformă traficul în provocarea majoră a viitorului. Toţi ne dorim siguranţă pe şosea, mobilitate, aer curat şi locuri de parcare disponibile. Pentru a face acest lucru posibil e nevoie ca oraşele să îşi regândească traficul şi sistemele de transport. Oraşele se pot folosi de tehnologiile dezvoltate de Continental (de exemplu, siguranţa intersecţiilor) pentru a îmbunătăţi traficul, pentru a reduce accidentele şi emisiile CO2”, arată dr. Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental România..

De aproape 20 ani, dezvoltarea şi susţinerea societăţii reprezintă una dintre orientările strategice ale companiei în România.

„Gândim pe termen lung şi suntem partenerul comunităţii. Am sprijinit renovarea şi dotarea de laboratoare în special pentru universităţi din Sibiu, Timişoara şi Iaşi, am sprijinit echipe de liceeni în competiţii internaţionale precum cele de robotică şi ne-am implicat şi în dezvoltarea sistemului de învăţământ dual. Și toate aceste lucruri vom continua să le facem şi în 2019 pentru a putea atrage cei mai talentaţi oameni de pe piaţă şi pentru a dezvolta locaţiile noastre din România”, conchide Anica Stoica, director naţional de resurse umane Continental România.

 

Adaugati comentariu