Volkswagen amână decizia privind locul gigafabricii de baterii în Europa de Est

Volkswagen nu va adopta în acest an decizia privind locul în care va construi o gigafabrică de baterii în Europa de Est, în contextul incertitudinii economice şi preţurilor ridicate ale energiei din regiune.
Volkswagen

”Volkswagen AG şi compania sa de baterii PowerCo evaluează continuu locaţii potrivite pentru următoarea lor gigafabrică din Europa”, a arătat producătorul auto, citat de Reuters.

Conform acestuia, nu există nicio presiune pentru a lua o decizie, alocând mai mult timp în contextul circumstanţelor actuale. ”În prezent, nu există niciun impact asupra începerii planificate a construcţiei sau a începerii producţiei”, a arătat producătorul auto.

Uniunea Europeană se teme de un exod al investiţiilor către Statele Unite, ca efect al subvenţiilor generoase pentru energie verde oferite de guvernul american companiilor, în temeiul Legii de reducere a inflaţiei, în timp ce preţurile energiei în Europa au atins niveluri record, iar aprovizionarea de anul viitor este încă nesigură.

Compania suedeză Northvolt a declarat în octombrie că ar putea acorda prioritate extinderii fabricilor de baterii din Statele Unite faţă de Europa, din cauza condiţiilor energetice din Europa.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

4 motive pentru care ar trebui să cumperi o poliță de asigurare auto online

Ce să faci în caz de pană dacă ai luat un cui în cauciuc

 

 

Adaugati comentariu