Volkswagen, nr. 1 mondial şi în 2018

Grupul Volkswagen rămăne pe primul loc în Topul constructorilor auto la nivel mondial, cu vânzări de 10,83 mil. de vehicule, podiumul fiind completat de Toyota, cu 10,59 milioane de vehicule şi Alianţa Renault - Nissan - Mitshubishi, cu 10,75 mil. de unităţi în total, o cifră însă neconfirmată.
volkswagen

Grupul auto american General Motors a fost cel mai mare constructor auto mondial timp de şapte decenii, după care în 2008 a cedat acest titlu în favoarea Toyota. Grupul german Volkswagen a preluat poziţia de lider mondial de la Toyota în 2016 pe care a păstrat-o pentru al treilea an consecutiv, datorită rezultatelor obţinute piaţa din China, cea mai mare din lume. În prezent, însă, piaţa auto din China trece printr-o perioadă dificilă, înregistrând prima contracţie anuală din ultimele trei decenii, situaţia dificilă urmând să se prelungească şi în 2019.

„Marii constructori auto mondiali iau măsuri pentru a limita impactul deteriorării mediului pe mai multe pieţe precum şi a presiunilor posibile asupra câştigurilor şi fluxului de numerar care provin de pe urma scăderii vânzărilor de vehicule noi”, a arătat agenţia de evaluare Fitch Ratings.

Volkswgen mizează pe modele noi precum T-Cross crossover, Seat Tarraco şi noul Audi Q3 pentru a susţine cererea. De asemenea, marca premium Audi va lansa în acest an primul său model complet electric, E-Tron, pe o piaţă care până acum a fost dominată de constructorul american Tesla Inc.

La rândul său, Toyota va lansa o nouă versiune a celui mai bine vândut model al său, Corolla, pentru a-şi creşte cota pe piaţa din China şi va pune presiuni pe Volkswagen pe alte pieţe. Compania japoneză şi-a întinerit modelul hibrid Prius şi continuă strategia de lansare de vehicule electrice.

Alianţa Renault-Nissan- Mitsubishi regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

 

 

Adaugati comentariu