Volkswagen preia divizia WirelessCar de la Volvo

Costructorul auto german Volkswagen a achiziţionat 75,1% din divizia WirelessCar a grupului suedez Volvo, specializată în conducere conectată.

Valoarea tranzacţiei este de aproximativ 122 milioane de dolari, VW are opţiunea de a cumpăra şi restul acţiunilor pe care nu le deţine încă.

Potrivit Volkswagen, tehnologia dezvoltată de WirelessCar va facilita schimburi de date sigure şi stabile între sistemele de operare din maşini şi o platformă cloud realizată cu Microsoft.

Grupul german va achiziţiona 75,1% din WirelessCar , ceea ce îi va permite producătorului auto suedez Volvo să se concentreze pe vehiculele comerciale, afacerea sa de vază de când a vândut divizia Volvo Cars, în 1999.

Până în 2023 Volkswagen vrea să investească peste 11 miliarde de euro în vehicule electrice şi autonome, digitalizare şi servicii de mobilitate.

WirelessCar are propria sa platformă de tehnologie şi dezvoltă servicii digitale pentru clienţi ca Jaguar Land Rover, Daimler, Nissan şi Volvo Cars. Pe plan global, deţine peste trei milioane de maşini conectate active. pe plan global şi ar urma să raporteze venituri de 500 de milioane de coroane suedeze în 2018, a anunţat Volvo.

Tranzacţia va fi finalizată în primul semestru din 2019, până atunci urmând a fi supusă spre aprobare autorităţilor de reglementare.

Vânzarea WirelessCar îi va permite grului Volvo să se concentreze pe vehiculele comerciale, afacerea sa de bază de când a vândut divizia Volvo Cars, în 1999.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

 

Adaugati comentariu