VW îşi realiniază business-ul de componente auto

Volkswagen îşi reorganizează, într-o divizie corporativă separată, business-ul de componente auto, în scopul creşterii eficienţei, a flexibilităţii şi pentru a-l pregăti pentru creşterea din sectorul vehiculelor electrice.
Volkswagen

Divizia de componente a grupului – Components – va fi plasată sub egida Volkswagen AG, alături de VW Passenger Cars şi VW Commercial Vehicles.

„Ne pregătim pentru noua epocă de mobilitate care se apropie”, a explicat Thomas Schmall, membru în Consiliul de Administraţie şi şeful VW Components. „Investiţiile pentru noile componente electrice trebuie suportate de activitatea noastră de bază. De aceea, lucrăm cu viteză maximă la o strategie bazată pe investiţii şi optimizarea costurilor, care va aduce valoare adăugată”.

VW Components numără 56 de unităţi de producţie, în care aproximativ 80.000 de angajaţi, fabrică o serie de componente pentru motoare, transmisii şi sisteme de direcţie.

În uzinele din Braunschweig, Kassel şi Salzgitter sunt deja produse piese pentru vehiculele electrice.

„În Braunschweig, fabricăm sisteme de baterii pentru vehiculele electrice, iar în Kassel, motoare electrice. Acum, acestea sunt proiecte relativ mici, dar ele vor creşte puternic”, a spus un purtător de cuvân al Grupului.

Între timp, la Salzgitter, VW pune bazele producţiei de componente pentru motoare electrice, destinate următoarei generaţii de vehicule „verzi”, I.D. Family.

Anul trecut, Volkswagen a anunţat un program de investiţii în valoare de de 22,8 miliarde de euro în uzinele sale din întreaga lume pentru a le pregăti pentru producţia de vehicule electrice. Cea mai mare parte a acestei investiţii va fi destinată unităţilor din Germania, care vor primi 14 miliarde de euro.

 

Adaugati comentariu