Afaceri în creştere pentru Compa Sibiu în semestrul I

Producătorul de componente auto Compa Sibiu (CMP) a anunţat pentru primul semestru din 2018 afaceri în creştere cu 8,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, nivelul acestora ajungând la 394,3 milioane de lei.

Potrivit raportului financiar al companiei transmis BVB, Compa Sibiu a a avut în primele şase luni un profit net de 26,2 milioane de lei, cu 19% mai mult faţă de cel înregistrat în intervalul similar al anului trecut.

Principalele sectoare de producţie care au înregistrat creşteri mai mari în primul semestru sunt producţia de componente pentru turbo­suflante şi producţia de ansambluri mecano-sudate destinate cu precădere fabricării de maşini şi echipamente de ridicat.

În intervalul analizat, investiţiile realizate au depăşit 19 milioane de lei, iar trendul se menţine crescător în acest domeniu şi în al doilea semetru.

Produsele Compa sunt livrate în 23 de ţări, de pe trei continente, pintre care se numără Franţa, Germania, Statele Unite, Cehia, Belgia, Olanda, Italia, China, India.

Principalele grupe de produse fabricate sunt componente şi subansamble pentru sisteme de injecţie; componente pentru stergătoare de parbriz; pentru turbosuflante; componente şi subansamble pentru casete şi coloane de direcţie; arcuri; piese ştanţate; transmisii cardanice; ansamble mecano-sudate; componente pentru instalaţii de aer condiţionat.

Produsele societăţii sunt asamblate pe automobile precum BMW, Mercedes, Peugeot, Renault, Audi, Ford, Fiat, Citroën, Toyota, VW, GM, Porsche şi Kia.

Întreprinderea de Piese Auto Sibiu, înfiinţată în 1969 prin unificarea a două unităţi – Uzina Elastic şi Uzină Automecanica Sibiu, a devenit, în 1990, Compa Sibiu. Un an mai târziu, societatea s-a organizat în module, constituite pe familii de produse, care în timp au devenit centre de profit, în scopul unei descentralizări şi a facilitării constituirii de joint-venture.

Adaugati comentariu