Aprecierea yenului va afecta şi profitul Nissan

Grupul Nissan Motor estimează că, în actualul exerciţiu financiar, profitul operaţional va scădea pentru al treilea an consecutiv, pe fondul aprecierii yenului şi al preţului mai ridicat la materiile prime, care vor contrabalansa majorarea vânzărilor auto la nivel global, transmite Reuters.
nissan

Şi alţi constructori auto japonezi, cum ar fi Toyota şi Honda, se confruntă cu un declin al câştigului operaţional, cauzat de aprecierea yenului, care afectează profiturile repatriate de peste hotare.

CITEŞTE ŞI: Întărirea yenului ar putea afecta investiţiile Toyota în noile tehnologii

Fluctuaţiile de curs valutar vor reduce profitul operaţional în anul fiscal martie 2018 – martie 2019, cu 135 de miliarde de yeni, în timp ce preţul mai ridicat al materiilor prime va avea un impact negativ de 80 de miliarde de yeni, au arătat reprezentanţii Nissan, al doilea producător auto nipon.

Potrivit acestora, profitul operaţional al Nissan ar urma să scadă cu 6%, la 540 de miliarde de yeni (4,93 miliarde de dolari), cel mai redus nivel din 2014 şi sub estimările analiştilor, de 621,4 miliarde de yeni.

Constructorul auto şi-a anunţat estimările privind profitul anual în baza unui curs de schimb de aproximativ 105 yeni/dolar, comparativ cu aproximativ 111 yeni/dolar în anul anterior.

În anul fiscal încheiat la 31 martie 2018, profitul operaţional al Nissan a scăzut cu 22,6%, la 574,76 de miliarde de yeni (5,2 miliarde de dolari), dar a depăşit uşor estimările analiştilor. Profitul net a urcat cu 12,6%, la 746,89 miliarde de yeni, în timp ce vânzările au înregistrat un avans de 2%, la 11.950 miliarde de yeni.

Nissan se aşteaptă la o creştere anuală de 2,7% a vânzărilor pe plan global, la 5,925 milioane de vehicule, pe fondul majorării livrărilor în China, cea mai mare piaţă auto din lume.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault.

 

 

Adaugati comentariu