BMW creşte investiţiile în achiziţia de celule de baterii electrice

BMW a comandat celule de baterii electrice în valoare de peste 10 miliarde euro de la firma chineză Contemporary Amperex Technology Co (CATL) şi de la producătorul sud-coreean Samsung SDI, suplimentând cu mai mult de 6 miliarde de euro comanda iniţială lansată anul trecut.
celule de baterii electrice

Constructorul auto german a precizat că a decis să îşi majoreze o comandă făcută anterior firmei chineze CATL de la patru miliarde euro, conform contractului iniţial anunţat la mijlocul lui 2018, până la 7,3 miliarde euro în perioada 2020-2031. Aceste noi investiţii vor permite grupului să îşi asigure necesarul de celule de baterii electrice pe termen lung, a explicat directorul de achiziţii de la BMW, Andreas Wendt, citat de Reuters.

Totodată, BMW a anunţat că a semnat un contract de furnizare de celule de baterii electrice cu producătorul sud-coreean Samsung SDI, contract cu o valoare de 2,9 miliarde euro şi care acoperă perioada 2021-2031.
Samsung SDI este o divizie a grupului sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd şi numără printre clienţii săi companii precum Volvo şi Volkswagen.

BMW îşi va asigura cobaltul necesar pentru producere de celule de baterii electrice de la mine din Australia şi Maroc pe care îl va furniza către CATL şi Samsung SDI. De asemenea, litiumul necesar pentru producţia celulelor va fi cumpărat de la mine din Australia.

Constructorul german intenţionează ca până în 2023 să aibă 25 de modele de automobile electrificate în oferta sa, dintre care mai mult de jumătate să fie modele complet electrice. Estimările BMW arată spre o dublare a vânzărilor de vehicule electrificate între 2019 şi 2021.

 

CITEŞTE ŞI:

Renault în recesiune

Continental: În cel mai bun caz, producţia auto va face un pas lateral în 2020

Lista scurtă pentru şefia Renault. Nominalizări din afara grupului

 

Adaugati comentariu