Renault în recesiune

Renault ia în calcul retragerea unor produse sau ieşirea de pe unele pieţe, ca parte a procesului de revizuire a obiectivelor pe termen mediu, relatează Reuters.
renault

Directorul general interimar al producătorului auto francez, Clotilde Delbos, a declarat va fi făcută o revizuire exactă a situaţiei în ceea ce priveşte rezultatele financiare şi generarea fluxului de numerar la finalul anului.

Totodată aceasta s-a referit şi la retragerea sau ieşirea de pe unele pieţe. „Vom evita dacă vom putea, dar va trebui să ne punem întrebarea…putem doar să ne menţinem aceeaşi strategie? Nu cred asta. Piaţa se schimbă,
trebuie să ne adaptăm”, a menţionat Clotilde Delbos.

În următoarele luni, vor fi revizuite toate aspectele afacerii – inclusiv participarea Renault la Marele Premiu de Formula 1, a adăugat aceasta.

Luna trecută, Renault a făcut aluzie la o potenţială diminuare a dividendelor, după ce a redus perspectivele privind vânzările şi profiturile din cauza evoluţiilor de pe pieţele auto globale.

Constructorul auto francez nu a mai redus dividendele din 2011.

Renault i-a şocat pe investitori în luna octombrie când a emis un avertisment de profit şi a anunţat că anul acestafluxul de numerar ar putea să nu fie pozitiv.

Fluxul de numerar pozitiv indică faptul că activele lichide ale unei companii sunt în creştere, permiţându-i să îşi plătească datoriile, să investeasca în continuare in afacere, să restituie banii acţionarilor, etc. Fluxul de numerar negativ indică faptul că activele lichide ale unei companii sunt în scădere. Fluxul de numerar este folosit pentru a evalua calitatea veniturilor unei companii, ceea ce poate indica dacă societatea este solvabilă sau nu.

Lista scurtă pentru şefia Renault. Nominalizări din afara grupului

Pe de altă parte, săptămâna trecută agenţia de evaluare financiară Fitch a înrăutăţit perspectiva ratingului de credit pe termen lung atribuit Renault de la stabilă la negativă.

Producătorul auto francez se aşteaptă la o scădere a cererii pe plan global cu 4% anul acesta, faţă de un declin de 3% previzionat anterior.

Statul francez este principalul acţionar de la Renault cu o participaţie de 15%.

 

CITEŞTE ŞI:

Continental: În cel mai bun caz, producţia auto va face un pas lateral în 2020

”Best Practices Recognition” pentru Schaeffler România din partea PSA Peugeot Citroen

Producţia de autoturisme a urcat la 407.931 unităţi în primele 10 luni

 

 

Adaugati comentariu