Înţelegeri anticoncurenţiale. Marii constructori auto germani, amendaţi cu 100 mil. euro

Principalii constructori auto germani - BMW, Daimler şi Volkswagen - au primit de la Autoritatea naţională antitrust o amendă totală de 100 de milioane de euro, pentru constituirea unui cartel în scopul de a cumpăra oţel.
constructori auto

Potrivit oficialilor de la Berlin, în perioada 2004 – 2013, companiile s-au întâlnit în mod regulat cu producătorii de oţel şi alte firme din lanţul de aprovizionare, pentru a discuta o creştere uniformă a preţului plătit pentru achiziţionarea oţelului. Preţurile ilicite care au rezultat de pe urma formării cartelului au fost plătite cel puţin până în 2016.

Cei trei constructori auto au acceptat amenda. BMW va plăti 28 de milioane de euro, în timp ce Daimler va achita 23,5 milioane de euro.

Volkswagen, cel mai mare producător auto german, nu a dorit să dea publicităţii valoarea amenzii, dar a salutat încheierea anchetei şi clarificările legale apărute.

Autoritatea antitrust a precizat că preţurile de achiziţie ale produselor din oţel care au făcut obiectul cartelului reprezintă mai puţin de 1% din valoarea finală a maşinii.

 

CITEŞTE ŞI:

BMW creşte investiţiile în achiziţia de celule de baterii electrice

Renault în recesiune

Continental: În cel mai bun caz, producţia auto va face un pas lateral în 2020

 

 

Adaugati comentariu