În Formula E, Schaeffler şi Audi merg mai departe împreună

Schaeffler şi Audi vor rămâne o echipă de Formula E, lucrările comune de dezvoltare ale automobilului Audi E-tron FE07 începând deja, pentru cel de-al şaptelea sezon al seriei cu startul în toamna lui 2020.
Formula E

Echipa a setat deja nişte standarde: 40 de locuri pe podium şi peste 1.000 de puncte înaintea începerii celui de-al şaselea sezon. Schaeffler vine cu toată experienţa acumulată de-a lungul acestei serii de curse electrice în activitatea sa de dezvoltare.

Parteneriat de succes in Formula E

“Schaeffler, Audi şi Formula E sunt o combinaţie care a fost perfectă încă de la început. Intenţia noastră ca şi companie este de a folosi tehnologiile noastre, referitoare la trenul de rulare şi şasiul pentru a modela într-un mod cât mai inovativ şi durabil, mobilitatea. Formula E este o platformă ideală de a ne prezenta ideile pentru mobilitatea electrică a viitorului şi de a ne măsura performanţele, într-o competiţie sportivă de cel mai înalt calibru. Şi în acelaşi timp, implicarea noastră a încântat deopotrivă atât fanii cât şi angajaţii”, explică Matthias Zink, CEO Automotive OEM la Schaeffler.

Iniţial partener al echipei private ABT Sportsline în primii trei ani, Schaeffler a dezvoltat şi trenuri de rulare pentru Formula E împreună cu Audi, acestea de când au început colaborarea, în toamna lui 2017. Combinaţia dintre motor, transmisie, invertor şi software reprezintă nucleul vehiculului, care în toate celelalte aspect este identic pentru toate echipele.

În viitor, Schaeffler îşi va continua implicarea în calitatea sa de partner de tehnologie şi dezvoltare, în domenii precum: transmisia, motorul şi dezvoltarea conceptului de propulsie, dar şi prin furnizarea de sprijin în lucrările de testare şi construcţia de prototipuri, precum şi în dezvoltarea şi producţia de rulmenţi.

“Sunt încântat că echipa formidabilă de la Audi şi Schaeffler îşi vor continua activitatea şi anii viitori. Am realizat deja multe lucruri împreună, dar performanţa în creştere din Formula E, înseamnă pentru noi provocări la fel de mari în continuare. Faptul că suntem capabili să ne unim forţele şi să abordăm dezvoltarea Audi E-tron FE07 pentru sezonul şapte ca o echipă experimentată are prin urmare, o importanţă majoră”, spune Dieter Gass, directorul Audi Motosport.

Laborator ideal pentru teste

Pentru Schaeffler această serie de curse electrice este laboratorul ideal de testare, pentru dezvoltarea de soluţii pentru mobilitatea pentru mâine. La urma urmei, doar câştigătorii de tehnologie din domeniu pot spera să fie printre liderii cursei de producţie de volum.

“Formula E ne oferă o bogată experienţă, pe care o transferăm apoi de pe pista de curse, direct în departamentele noastre de dezvoltare. Relevanţa acestei experienţe în domeniile sistemelor de propulsie, a motoarelor electrice, electronicii de putere şi a transmisiilor este deja demonstrată de modulele punţilor electrice Schaeffler, pe care le producem pentru Audi E-tron încă din 2018. Această experienţă este integrată în sistemele de propulsie electrică şi în componentele pentru viitor se află în prezent în dezvoltare de volum, la Schaeffler”, arată Dr. Jochen Schröder, directorul diviziei de afaceri E-Mobility de la Schaeffler.

 

CITEŞTE ŞI:

Înţelegeri anticoncurenţiale. Marii constructori auto germani, amendaţi cu 100 mil. euro

BMW creşte investiţiile în achiziţia de celule de baterii electrice

Renault în recesiune

 

Adaugati comentariu