BMW Group colaborează cu SAP pentru a-și accelera transformarea digitală a business-ului

BMW Group și SAP au ajuns la un acord prin care își extind parteneriatul strategic, astfel încât compania producătoare de automobile să își accelereze procesul de transformare digitală.
SAP

Discuțiile dintre cele două companii au ajuns la un punct comun la finalul lunii ianuarie. BMW Group va folosi soluția RISE with SAP, pentru a-și transforma întreaga structură software. Compania va îmbina noua strategie pentru cloud cu sistemele SAP S/4HANA deja existente, astfel că un nou capitol de inovare va fi deschis pentru aspectele critice de business, cum ar fi zona financiară, aprovizionarea cu piese de schimb și componente, depozitarea acestora, lanțul de aprovizionare și liniile de producție. Astfel, BMW Group va putea să își îmbunătățească și în viitor digitalizarea, care va fi mai completă și mai eficientă.

Extinderea unui parteneriat strategic început acum trei decenii

Cele două companii au deja un parteneriat ce a fost concretizat în urmă cu mulți ani. Acum, cu ajutorul RISE with SAP, producătorul auto va avea acces la o platformă cloud care va oferi suport pentru procese business end-to-end.

”BMW și SAP sunt într-o strânsă colaborare de mai bine de 30 de ani. Prin extinderea parteneriatului, facem un pas decisiv în direcția unui viitor digital. Asta arată că SAP S/4HANA Cloud și restul gamei variate de soluții din portofoliu creează o bază solidă pentru companiile care doresc să fie inovatoare, iar noi ne asigurăm de succesul pe termen lung al clienților noștri, într-o lume foarte competitivă”, a precizat Thomas Saueressig, membru în board-ul executiv al SAP SE, responsabil pentru SAP Product Engineering.

La rândul său, Alexander Buresch, CIO și Senior Vice President al BMW Group IT, consideră că ”această decizie strategică ne va ajuta să îmbunătățim și mai mult procesul de digitalizare în care suntem angrenați deja. Lucrăm la sporirea flexibilității infrastructurii, dar și la atingerea unui nivel maxim de scalabilitate la nivel global. Mai mult, extinderea parteneriatului ne ajută să aducem inovațiile de business clienților noștri mai rapid ca niciodată. De aceea sunt foarte bucuros pentru următorii pași pe care îi vom face în această călătorie alături de SAP”.

BMW Group și SAP, împreună pentru viitorul industriei auto

RISE with SAP aduce laolaltă toate aplicațiile, platformele, uneltele și serviciile necesare pentru transformarea unui business. Astfel, BMW Group va avea posibilitatea de a folosi cele mai noi tehnologii și soluții cloud marca SAP, pentru a continua procesul de inovare al companiei. BMW Group și SAP au ales să colaboreze în forma unui model operativ, care acoperă infrastructura, aplicațiile cloud și operațiunile, făcând astfel o tranziție de la un model clasic de licențiere.

Ca parte din acest parteneriat extins, cele două companii vor putea contribui concomitent la viitorul inovației în procesele de business specifice industriei automobilistice.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Compania elvețiano-suedeză ABB a furnizat stația de încărcare electrică cu numărul 1.000.0000

BYD vrea să producă, în viitor, mașini electrice în Europa în propria uzină

 

 

 

Adaugati comentariu