BYD vrea să producă, în viitor, mașini electrice în Europa în propria uzină

Constructorul auto chinez BYD vrea să producă, în viitor, mașini electrice în Europa, pentru a sprijini creșterea rapidă a pieței europene.
byd

Potrivit vicepreședintelui BYD, Stella Li, producătorul chinez vrea să construiască cel puțin o fabrică de autoturisme În Europa. „Da, și poate nu numai una, pot fi două”, a spus Stella Li, citată de Bloomberg. Cea mai bună locație este în curs de evaluare „pentru a sprijini accelerarea rapidă a BYD”.

Li nu a oferit mai multe detalii în interviul care s-a concentrat mai mult pe subiectul vânzării parțiale a acțiunilor BYD de către Berkshire Hathaway, compania de investiții a lui Warren Buffett.

Drept urmare, oficialul nu a indicat unde va fi construită uzina/uzinele și care este intervalul de timp esimat până la adoptarea deciziei de investiție și de construcție.

Pe lângă construcția propriilor fabrici europene, BYD dorește, de asemenea, să-și consolideze și propria afacere de export. După cum a confirmat Stella Li pentru Bloomberg, compania a achiziționat și nave de transport maritim. „[Datorită] mărimii BYD, atunci când apelăm la orice companie de transport maritim, serviciile lor nu ne pot satisface 100%”, a subliniat aceasta.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Vânzările Grupului Bosch au crescut, anul trecut, cu 12%, la 88,4 mld. euro

Wolfspeed și ZF, parteneri pe segmentul semiconductoarelor cu carbură de siliciu

 

 

 

Adaugati comentariu