Compania elvețiano-suedeză ABB a furnizat stația de încărcare electrică cu numărul 1.000.0000

Compania elvețiano-suedeză ABB, producător de echipamente electrice și industriale, a devenit un jucător cheie în furnizarea de stații de încărcare pentru mașini ”verzi”, livrând deja un milion de unități până la începutul acestui an.
ABB

Cu mai bine de zece ani în urmă, compania a creat subsidiara ABB E-mobility, prezentă astăzi pe aproape 80 de piețe și dedicată soluțiilor de încărcare pentru vehicule electrificate, cu puteri cuprinse între 50 kW și 360 kW.

La începutul anului 2023, compania a anunțat că a furnizat încărcătorul pentru vehicule electrice cu numărul 1.000.000. „De la producția în 2010 a primului încărcător de 50 kW pentru Uniunea Europeană și până la lansarea terminalului Terra 360, capabil să ofere 100 km de autonomie în mai puțin de trei minute, ABB E-mobility nu a încetat să dezvolte inovațiile necesare pentru a crea un viitor al mobilității cu emisii zero”, a precizat Frank Mühlon, Managing Director al ABB E-mobility.

În ultimii doi ani, ABB și-a dublat capacitatea de producție, în special ca urmare a demarării producției la uzina din Valdarno (Italia). Potrivit companiei, în această fabrică de 16.000 mp, un încărcător rapid DC este produs la fiecare 20 de minute, datorită celor șapte linii de producție care funcționează în paralel.

La începutul anului, o nouă fabrică a fost deschisă și în Statele Unite, unde sunt produse aproximativ 10.000 de încărcătoare pe an, dedicate alimentării cu energie electrică a mașinilor din spațiile publice, a autobuzelor școlare și a flotelor companiilor.

Porsche preia un pachet de acțiuni la ABB

Cu ocazia unui apel de finanțare de aproape 330 de milioane de euro pentru E-Mobility, producătorul german de automobile Porsche a intrat în acționariatul ABB. Constructorul auto intenționează să comercializeze, până în 2030, 4 vehicule cu emisii zero din 5 produse.

 

 

CITEȘTE ȘI:

BYD vrea să producă, în viitor, mașini electrice în Europa în propria uzină

Vânzările Grupului Bosch au crescut, anul trecut, cu 12%, la 88,4 mld. euro

 

Adaugati comentariu