Wolfspeed și ZF, parteneri pe segmentul semiconductoarelor cu carbură de siliciu

Wolfspeed, lider global în tehnologia cu carbură de siliciu și ZF, o companie globală de tehnologie care dezvoltă următoarea generație a mobilității, au încheiat un parteneriat strategic care include crearea unui laborator comun de inovare destinat sistemelor și dispozitivelor cu carbură de siliciu pentru mobilitate, aplicații industriale și energetice.
Wolfspeed

Parteneriatul include, de asemenea, o investiție semnificativă a ZF pentru a sprijini construcția planificată a celei mai avansate și mai mari fabrici de dispozitive cu carbură de siliciu de 200 mm din lume, în Ensdorf (Germania), atât laboratorul comun de inovare, cât și fabrica de dispozitive Wolfspeed sunt planificate ca parte a Proiectului Important de Interes European Comun (IPCEI – Important Project of Common European Interest) pentru Microelectronică și Tehnologii de Comunicații și depind de aprobarea ajutorului de stat din partea Comisiei Europene.

„Aceste inițiative reprezintă un pas semnificativ către o transformare industrială de succes. Ele întăresc reziliența aprovizionării europene și, în același timp, susțin Pactul Ecologic European și obiectivele strategice pentru deceniul digital al Europei”, a declarat Dr. Holger Klein, CEO al ZF.

Wolfspeed și ZF – Parteneri la Centrul de cercetare și dezvoltare pentru carbură de siliciu

Parteneriatul strategic include o facilitate comună de cercetare în Germania, care se va concentra pe provocările la nivel de sisteme de e-mobilitate și energie regenerabilă din lumea reală. Scopul colaborării este de a dezvolta inovații revoluționare pentru sistemele, produsele și aplicațiile cu carbură de siliciu, acoperind întregul lanț valoric – de la cip până la sistemele complete. Alți parteneri de colaborare vor fi invitați să participe la procesul de inovare, stabilind o rețea europeană de inovare end-to-end, cu carbură de siliciu.

Centrul de cercetare și dezvoltare se va concentra pe inovarea sistemelor și a dispozitivelor cu carbură de siliciu pentru a îndeplini cerințele specifice în toate segmentele de mobilitate, inclusiv vehiculele de consum, comerciale, agricole și industriale, precum și pe piețele de energie industrială și regenerabilă.

Colaborarea va genera îmbunătățiri cum ar fi o eficiență mai mare, o densitate crescută a puterii și performanțe mai mari pentru soluțiile de electrificare.

ZF va investi în Wolfspeed pentru fabricarea următoarei generații de carbură de siliciu de 200 mm

După cum a anunțat separat, Wolfspeed intenționează să construiască o instalație foarte avansată de procesare a plachetelor de 200 mm, complet automatizată, în Saarland, Germania. ZF își propune să susțină această nouă construcție, realizând o investiție financiară considerabilă de sute de milioane de dolari, în schimbul acțiunilor comune Wolfspeed.

Ca parte a acestei investiții, ZF va avea o poziție de proprietate minoritară în fabrică. Wolfspeed va menține toate drepturile operaționale și de control al managementului. ZF și Wolfspeed au anunțat anterior un parteneriat strategic, în 2019, pentru a crea linii de transmisie electrice de vârf, foarte eficiente, cu un invertor cu carbură de siliciu, iar aceste noi inițiative reprezintă următoarea generație de inovație pentru parteneri.

„În ZF avem un partener puternic, partener care aduce experiență de vârf în industrie, în scalarea componentelor pentru mobilitatea electrică, precum și atitudinea de a accelera inovația în carbură de siliciu, sisteme și dispozitive de alimentare. Sunt convins că acest parteneriat va ridica semiconductorul cu carbură de siliciu la un nou nivel cu impact global, susținând eforturile sporite de durabilitate și eficiență într-o multitudine de industrii”, a declarat Gregg Lowe, președinte și CEO Wolfspeed.

„Împreună, Wolfspeed și ZF combină experiența în electronică și sisteme de putere cu un know-how în aplicații de neegalat în industrie. Wolfspeed aduce cei peste 35 de ani în tehnologia cu carbură de siliciu, iar la ZF avem o înțelegere unică a sistemelor generale din toate sectoarele, de la mașini de pasageri și vehicule comerciale, la utilaje de construcții, energie eoliană și aplicații industriale. Cooperarea strânsă dintre fabrică și centrul de cercetare și dezvoltare ne va permite să dezvoltăm inovații dincolo de stadiul tehnicii în beneficiul clienților noștri”, spune Stephan von Schuckmann, membru al Consiliului de Administrație al ZF.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Constructorul auto Skoda reduce producţia pe fondul deficitului de cipuri

Ernesto Flores este noul director general al ContiTech din Timișoara

 

 

Adaugati comentariu