BMW şi Varta solicită ajutoare investiţionale de stat

Grupurile BMW şi Varta au solicitat Guvernului de la Berlin fonduri guvernamentale, în contextul în care Germania sprijină producţia de baterii pentru maşinile electrice.
bmw

Germania a alocat un miliard de euro pentru a susţine un consorţiu interesat să producă baterii şi intenţionează să finanţeze activităţile de cercetare pentru dezvoltarea acumulatorilor de ultima generaţie.

BMW a solicitat fonduri pentru cercetare şi dezvoltare în domeniul celulelor pentru acumulatori, a declarat un purtător de cuvânt al grupului, adăugând că acest lucru nu înseamnă că producătorul de vehicule de lux îşi propune să le producă singur.

Oficialul BMW a subliniat că depunerea cererii de finanţare nu va conduce neapărat şi la participarea în consorţiul bateriilor.

Între timp, Varta a anunţat că intenţionează să producă 60 de milioane de celule pe an, adăugând că a cooperat cu partenerii europeni pentru a dezvolta fabricarea acumulatorilor pentru maşini electrice.

Germania, cea mai mare economie europeană, intenţionează să reducă legăturile dintre industria auto locală şi producătorii de baterii din Asia şi, totodată, să protejeze locurile de muncă în cazul unei reduceri dramatice a cererii pentru maşini cu motoare termice.

Scepticii sunt, însă, de părere că eforturile Germaniei sunt prea mici şi prea întârziate, în condiţiile în care producţia de baterii electrice este dominată, la nivel mondial, de China, Coreea de Sud şi Japonia.

Potrivit Guvernului de la Berlin, şase consorţii au solicitat subvenţii de la Ministerul Economiei. Printre aceştia se numără şi cel format dintre producătorul german de baterii, BMZ, şi Streetscooter (membră a grupului Deutsche Post), e.Go Mobile şi Ford-Werke.

 

Adaugati comentariu