Bridgestone achiziţionează TomTom Telematics

Bridgestone Europe, subsidiară a Bridgestone Corporation în EMEA, a încheiat un acord cu TomTom pentru achiziţionarea diviziei de telematică a acesteia, pentru suma de 910 milioane de euro, în numerar.
bridgestone

Bridgestone a identificat soluţiile digitale de mobilitate şi soluţiile de gestionare a flotelor ca fiind o prioritate strategică. Acest aspect este întărit de importanţa tot mai mare acordată flotelor, spre deosebire de vehiculele deţinute individual, pentru transportul de persoane şi marfă.

Această nouă investiţie continuă demersurile făcute anterior de Bridgestone pentru a-şi îmbunătăţi capabilităţile digitale în EMEA. În mod specific, compania a creat capabilităţi de colectare de date de la senzori, platforme de date şi statistici. Au fost lansate, astfel, mai multe soluţii şi aplicaţii digitale, precum Tirematics, Mobox, FleetPulse şi Bridgestone Connect.

TomTom Telematics este un partener strategic perfect pentru Bridgestone deoarece deţine o bază de utilizatori solidă şi în creştere, cu 860.000 de vehicule, dintre care peste două treimi sunt comerciale. Deţine un sistem personalizat de ieşire pe piaţă şi o ofertă digitală premium, care include WebFleet şi NextFleet.

Bridgestone deţine un set perfect de active pentru accelerarea activităţii TomTom Telematics. Poate capitaliza valoarea de marcă puternică, baza mare de clienţi, statutul de furnizor preferat pentru mulţi dintre producătorii de vehicule şi flote de top la nivel mondial, precum şi cele 2.600 de puncte de vânzare în EMEA.

În plus, Bridgestone contribuie cu investiţii majore la nivelul industriei în cercetare şi dezvoltare, centrul Digital Garage cu sediul în Roma, dedicat dezvoltării de soluţii digitale de mobilitate.

„Am găsit perechea perfectă în TomTom Telematics. Activele şi capabilităţile noastre complementare vor crea un centru de putere în domeniul soluţiilor pentru administrarea flotelor şi vor îmbunătăţi şi mai mult tehnologia digitală de care dispune Bridgestone. În afară de amploare, beneficiile care rezultă din combinarea ofertelor noastre sunt semnificative, ceea ce ne permite, pe lângă multe alte oportunităţi, să comercializăm anvelope şi soluţii în rândul clienţilor noştri. Poziţia noastră în EMEA este acum una bună care ne permite să progresăm în activitatea noastră generată de date, să ne extindem baza de parcuri auto şi să profităm de oportunităţile profitabile, în rapidă dezvoltare, în domeniul mobilităţii în industria auto”, a declarat Paolo Ferrari, CEO şi President of Bridgestone EMEA, Executive Vice President of Bridgestone Group.

Achiziţia este finanţată cu numerarul disponibil din bilanţ şi se aşteaptă să crească prin acumulare de rezultat pe acţiune în primul an. Doar divizia de telematică a TomTom va fi achiziţionată.

Se estimează că tranzacţia va fi finalizată, cel mai târziu, în al doilea trimestru al anului 2019. Tranzacţia stă încă sub rezerva avizării de către autorităţile de reglementare relevante, consultării cu organismele reprezentative ale angajaţilor TomTom şi a aprobării acţionarilor TomTom.

În legătură cu această tranzacţie, Morgan Stanley acţionează în calitate de consultant financiar exclusiv pentru Bridgestone iar Simmons & Simmons în calitate de consultant juridic.

Adaugati comentariu