Grevă la uzina Audi. Cum va fi afectată producția?

Uzina Audi Gyor

Audi oprește producția uzinei de la Ingolstadt. Măsura a fost luată ca urmare a unei greve a angajaților de la uzina Audi din Ungaria. Aceștia solicită măriri de salariu de aproximativ 20%. Niciuna dintre propunerile făcute de șefii constructorului german nu le-a fost pe plac până la această oră.

Muncitorii de la uzina Audi de la Gyor au oprit lucrul, forțând compania germane să întrerupă și producția la Ingolstadt, în Germania. Aproximativ 13.000 de angajați are Grupul Volkswagen în Ungaria, 9.000 dintre aceștia fiind membri ai Sindicatului Independent al Angajaților Audi din Ungaria.

Cât costă în România noul Audi Q3?

Sindicatul solicitase, anul trecut, o creștere salarială de 18%, dar nu mai puțin de 75,000 de forinți, echivalentul a 235 de euro pe lună, ca măsură imediată. Audi a oferit în schimb,o creștere imediată de 10% și una similară, care urma să se aplice ulterior, în ianuarie 2020, ajungând astfel la un plus de 20% în perioada 2019-2020. Sindicatul a respins propunerea. Angajații din Ungaria vor imediat salarii pe măsura celor castigate de angajații Audi în state din vestul Europei.

Cererile muncitorilor au fost însoțite de protestela uina din Gyor, iar acestea vor continua joi, când sunt programate și noi negocieri între reprezentanții Audi și reprezentanții sindicatului. Între timp, uzina de la Gyor, dar și cea de la Ingolstadt, vor rămâne închise. La Gyor se produc modelele Audi A3, TT, Q3, dar și motoare și cutii de viteze.

Adaugati comentariu