Cad capete! Tesla concediază 400 de angajați!

Tesla concedieri

Tesla nu a livrat cele 1500 de unități Model 3 promise și Elon Musk a făcut o criză de nervi. Compania a concediat aproximativ 400 de angajați într-o singură săptămână. Printre ei, se află asociați, lideri de echipă și capete de departamente.

Doar 260 de unități Model 3 au fost produse și 220 livrate din totalul de 1.500 promise. Compania Tesla a tot sperat să recupereze, implementând trei schimburi la uzina din Palo Alto, California. Dar nimic nu a funcționat, iar conducătorii au decis că singura soluție este să sacrifice atât muncitori, cât și persoane importante din companie. Așadar, 400 de angajați au fost trimiși acasă, un număr neconfirmat de americani, dar estimat de foști angajați. Tesla își justifică decizia anunțând că demiterile fac parte din programul de evaluare anuală. Angajații concediați nu au primit niciun feedback negativ din partea conducerii, dar nici preaviz.

Producția pentru Model 3, limuzina low-cost de la Tesla, a început în luna iulie. Model 3 are un preț de pornire de 35.000 de dolari, adică aproximativ jumătate din cât costă Model S, iar compania californiană spera să dea dubleze cifrele de vânzări cu acest model de volum.

Tesla a mai primit o lovitură. Compania este nevoită să recheme în service 11.000 de mașini Model X, pentru a remedia o problemă la bancheta care ar putea aluneca în față, în caz de accident.

Adaugati comentariu