Cartelul angajărilor la Renault. Dacia, implicată în scandal!

Un scandal de proporţii loveşte industria auto din România. "Libertatea" semnalează existenţa unui cartel al angajatorilor, în fruntea căruia se află Renault. Dacia este implicată în reţeaua care blochează piaţa muncii.
Finanţe

Libertatea a făcut publice email-urile ilegale prin care candidaţii pe anumite posturi sunt refuzaţi din startul procedurii de recrutare, pentru că au lucrat, la un moment dat, pentru firme subcontractoare, îngrădindu-le astfel dreptul la muncă. Compania ar fi încheiat înţelegeri cu alte firme din domeniul auto pentru a nu-şi lua angajaţii şi pentru a ţine salariile la un nivel cât mai mic posibil.

Mai multe mail-uri dezvăluite de Libertatea redau modul în care sunt respinse persoane care îşi arată interesul pentru diverse posturi din cadrul Renault şi motivaţia neluării în calcul a acelor candidaţi. Libertatea dezvăluie şi o listă lungă de companii implicate în înţelegerea ilegală, aşa cum numeşte şeful Consiliului Concurenţei astfel de practici. Renault poate primi astfel o amendă de până la 10% din cifra de afaceri.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpert.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

KYB Europe lansează funcții noi pentru aplicația KYB Suspension Solutions

JTEKT extinde producţia la fabrica de rulmenţi Koyo România

Cei mai bogaţi 20 de oameni din industria auto. Surpriza de pe locul I

 

Adaugati comentariu