Preluarea Federal-Mogul de către Tenneco, aprobată de Bruxelles

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul Regulamentului UE privind concentrările economice, achiziţia Federal-Mogul LLC de către compania Tenneco Inc., ambele din SUA.
Stellantis

Federal-Mogul activează la nivel mondial în producţia şi distribuţia de componente pentru autovehicule, în special în ceea ce priveşte piesele pentru motoare. La rândul său, Tenneco produce şi distribuie componente pentru autovehiculele din întreaga lume, în special produse cu performanţe ridicate în ceea ce priveşte tehnologiile de evacuare.

Deşi, ambele companii activează în producţia şi distribuţia diferitelor componente auto, Executivul comunitar consideră că portofoliile de produse din Spaţiul Economic European sunt, într-o mare măsură, complementare, concluzionând că nu există suprapuneri orizontale semnificative între activităţile lor în ceea ce priveşte componentele individuale. Prin urmare, Comisia a anunţat că achiziţia propusă nu ar ridica probleme de concurenţă. Tranzacţia a fost examinată în cadrul procedurii normale de analiză a concentrărilor.

Investitorul miliardar Carl Icahn a anunţat, în luna aprilie, că a vândut producătorul de componente auto Federal-Mogul către rivalul Tenneco, printr-o tranzacţie de 5,4 miliarde de dolari, punând astfel capăt unei investiţii făcute cu 20 de ani în urmă.

După încheierea achiziţiei, Tenneco intenţionează să-şi dividă activitatea, una dintre companiile nou create urmând să se concentreze pe sisteme de propulsie, iar cealaltă, pe componente auto, precum suspensii şi amortizoare.

Valoarea propriu-zisă a tranzacţie este de 2,4 mld. dolari, în condiţiile în care Federal-Mogul are datorii brute
de aproximativ 3 mld. dolari.

Tenneco, cu sediul central Lake Forest, Illinois, are o valoare de piaţă de 9,3 miliarde de dolari, numărând aproximativ 31.000 de angajaţi la nivel global. Principalele sale branduri sunt Monroe®, Walker®, XNOx™ şi
Clevite®Elastomer. Printre clienţii Tenneco se numără Caterpillar, Harley-Davidson şi Ford Motor. Odată cu finalizarea tranzacţiei, acestora li se va adăuga Cummins şi Jaguar.

Federal-Mogul cuprinde două divizii de afaceri independente. Federal-Mogul Motorparts vinde şi distribuie un portofoliu larg de produse prin intermediul a peste 20 dintre cele mai recunoscute mărci de pe piaţa globală auto din segmentul aftermarket, deservind în acelaşi timp echipamente originale incluzând sisteme de frânare, ştergătoare şi o gamă de componente de şasiu, către producătorii de vehicule. Divizia Federal-Mogul Powertrain proiectează şi produce componente originale pentru sisteme de propulsie şi produse de protecţie a sistemelor pentru autoturisme, autovehicule grele, aplicaţii industriale şi de transport.

Federal-Mogul a fost înfiinţată la Detroit în anul 1899 şi are sediul central în Southfield, Michigan. Compania are aproximativ 53.000 de angajaţi în 24 de ţări.

 

Adaugati comentariu