Compania americană IAG va investi 10,2 milioane de euro într-o fabrică de vehicule blindate în Bulgaria

International Armored Group (IAG) cu sediul în SUA va face o investiție inițială de 10,8 milioane de dolari (10,2 milioane de euro) în construcția unei fabrici de vehicule blindate în orașul bulgar Burgas.
IAG

Investitorul a semnat deja un precontract pentru achiziţionarea unui teren de 150.000 mp pentru construirea uzinei, care urmează să fie amplasat în Zona Industrială Burgas.

Numărul de angajați din fabrică este de așteptat să depășească 300 de persoane. În cadrul proiectului, IAG va finanța programe de formare în fabricile companiei din Emiratele Arabe Unite și Turcia, precum și din Bulgaria, cu ajutorul specialiștilor străini.

Noua fabrică, a patra și cea mai mare bază de producție a IAG la nivel mondial, va produce întreaga gamă de produse ale companiei, inclusiv cel mai recent vehicul blindat de infanterie RILA 8×8.

Lucrările de construcție, planificate să înceapă la sfârșitul acestui an, se vor desfășura în etape. Se preconizează că principala hală de producție a fabricii va fi finalizată în 2024.

IAG, cu sediul central în Florida, produce SUV-uri blindate, pick-up-uri și sedanuri, autobuze și mini-autobuze blindate, vehicule anti-revoltă, vehicule blindate de transport de trupe și vehicule de transport de numerar. Compania deține un spațiu de producție combinat de peste 350.000 de metri pătrați și peste 500 de angajați în întreaga lume.

 

CITEȘTE ȘI:

Stellantis își suspendă complet producția la fabrica din Rusia

Altur Slatina şi-a suspendat temporar activitatea, pe fondul războiului din Ucraina

 

 

Adaugati comentariu