Criza semiconductoarelor. BMW și-a asigurat spatele

Constructorul auto BMW Group a anunțat că a semnat un acord direct cu mai mulți furnizori de semiconductori, respectiv Inova Semiconductors și Globalfoundries, pentru a-și asigura furnizarea cipurilor necesare vehiculelor sale.
bmw

Componentele au o importanță strategică în industria auto, așa cum a demonstrat actuala criză a semiconductorilor. Pentru a se proteja de acest lucru, BMW Group a decis să-și asigure livrarea lor pe termen, prin încheierea unui acord direct cu dezvoltatorul de microcipuri de înaltă tehnologie Inova Semiconductors și cu producătorul de semiconductori Globalfoundries.

Acord garantează producătorului german furnizarea a câteva milioane de cipuri electronice pe an, acestea din urmă fiind folosite în tehnologia LED inteligentă implementată pentru prima dată în BMW iX.

„Ne sincronizăm planificarea capacității direct cu producătorii și dezvoltatorii de semiconductori. Acest lucru îmbunătățește transparența volumelor necesare și ne asigură nevoile pe termen lung”, a explicat dr. Andreas Wendt, membru al consiliului de administrație al BMW AG, responsabil pentru achiziții și rețeaua de furnizori.

Potrivit constructorului auto german, în timp ce ponderea componentelor electronice în vehicule este de așteptat să crească în continuare, acest parteneriat win-win este conceput ca un exemplu de abordare mai rezilientă a lanțurilor de aprovizionare. Prin urmare, aceasta reprezintă o modalitate de a găsi echilibrul dintre cerere și ofertă pe segmentul semiconductorilor pentru industria auto, sprijinind în același timp eforturile de accelerare a inovației tehnologice.

 

CITEȘTE ȘI:

Compania germană Boysen a inaugurat fabrica de sisteme de evacuare din Serbia

Trecerea accelerată la vehicule electrice va duce la pierderea a 500.000 locuri de muncă în UE

 

 

Adaugati comentariu