Xpeng Heitech vrea să construiască mașini electrice zburătoare

Chinezii de la Xpeng, producători de mașini electrice, intenționează să creeze și mașini electrice zburătoare prin intermediul diviziei Xpeng Heitech începând din 2024. Modelul Voyager X2 aflat în dezvoltare oferă spațiu pentru doi pasageri.
xpeng

Xpeng Heitech a fost fondată în 2013 și este susținută financiar de fondatorul și CEO-ul Xpeng, He Xiaopeng. Startup-ul specializat în mașini electrice crește rapid, realizând venituri în jur de 2 miliarde USD anul acesta și livrând undeva în jur de 50.000 de mașini. Investește mult în autonomie și infrastructură de încărcare, în timp ce lansează mașini precum P7 care oferă mai multă autonomie decât Modelul 3 de la Tesla, la un preț mai ieftin.

De asemenea, devine tot mai interesat de mobilitatea urbană. Și merge într-o direcție spre care se pare că se îndreaptă tot mai mulți, cea a variantei aeriene. Astfel, subsidiara sa, eVTOL HT Aero a anunțat că a strâns peste jumătate de miliard de dolari SUA într-o singură rundă de finanțare. Potrivit AAM Reality Index, această cifră uluitoare ar face din HT a cincea companie eVTOL cel mai bine finanțată din lume.

A cincea generație Voyager X2

De ce atâția bani? Ei bine, se pare că nu este vorba despre produsul său, Voyager X2, ajuns la a cincea generație. Pentru că acesta este un eVTOL gândit nu pentru servicii de taxi, ci pentru mobilitatea urbană. Și nu iese neapărat în evidență.

Fuselajul X2 este realizat din compozite din fibră de carbon și se spune că cântărește 560 de kilograme cu baterii. Are un design quadcopter coaxial cu opt rotori, sarcina utilă maximă esye de 200 de kilograme și poate transporta doi pasageri la viteze de până la 130 km/h timp de până la 35 de minute. Potrivit presei chineze, altitudinea maximă de zbor este de 1.000 de metri. În plus față de traseele urbane scurte, modelul este destinat și pentru transportul ambulanțelor sau patrulele poliției.

 

Citiți articolul integral pe www.floteauto,ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Compania germană Boysen a inaugurat fabrica de sisteme de evacuare din Serbia

Trecerea accelerată la vehicule electrice va duce la pierderea a 500.000 locuri de muncă în UE

 

Adaugati comentariu