Daimler va deveni Mercedes-Benz; divizia de camioane va fi separată de cea de autoturisme

Până la finalul anului, grupul german Daimler îşi va schimbe denumirea în Mercedes-Benz şi va separa divizia de camioane, Daimler Truck, care va avea o echipă managerială complet independentă şi propria sa guvernare corporatistă, transmite Bloomberg.
daimler

„O separare va avea nevoie de aprobarea unei Adunări generale extraordinare a acţionarilor Daimler AG, care ar putea fi organizată la sfârșitul celui de-al treilea trimestru. În acest caz, tranzacţia şi listarea Daimler Truck la bursa de la Frankfurt ar urma să se finalizeze până la finalul acestui an”, a precizat grupul german.

Această separare este cea mai importantă restructurare decisă de Ola Kallenius de la numirea sa în funcţia de director general al grupului în urmă cu aproape doi ani. În plus, separarea de divizia de camioane îi va mulţimi şi pe investitori, care cer de mult timp conducerii Daimler să analizeze o listare a diviziei de camioane, care este unul dintre cei mai mari producători mondiali de vehicule comerciale.

Potrivit analiştilor de la Deutsche Bank, divizia de camioane a grupului Daimler ar putea fi evaluată la aproximativ 29 de miliarde de dolari, pe baza diferenţelor între preţul acţiunilor Daimler şi cele ale rivalului suedez Volvo AB. Cu toate acestea, divizia de camioane a Daimler va trebui să îşi îmbunătăţească semnificativ rentabilitatea pentru ca o astfel de evaluare să fie justificată, susţin analiştii de la Deutsche Bank.

Potrivit raportului pe anul 2019, divizia de camioane a contribuit cu 40,2 miliarde de euro la cifra de afaceri a grupului. În acelaşi an, divizia a vândut 488.521 de vehicule la nivel mondial şi a generat un profit operaţional de 2,46 miliarde de euro.

 

CITEȘTE ȘI:

Fonduri europene pentru specializarea angajaților Continental din Iași, Sibiu și Timișoara

Sistemul de operare Android va fi instalat pe vehiculele Ford din 2023

Tesla va primi o subvenție de 1 mld. euro pentru uzina de baterii din Germania

 

 

Adaugati comentariu