Daimler vrea să producă baterii pentru vehiculele sale electrice

Daimler AG vrea să-şi fabrice propriile sale baterii, transmite Reuters, preluând o informație publicată de site-ul Business Insider, care citează surse din interiorul grupului german.
daimler

Daimler a încheiat în 2019 un acord pentru achiziţionarea de baterii litiu-ion de la Farasis Energy, iar furnizorul chinezo-american intenţiona să construiască o fabrică în estul Germaniei pentru a ajuta producătorul maşinilor Mercedes-Benz să-şi extindă gama de vehicule electrice. Dar uzina nu a mai fost construită şi au existat probleme la mostrele iniţiale de baterii, a informat Business Insider, ceea ce a determinat modificarea strategiei Daimler.

Business Insider susţine că nu se cunoaşte dacă Daimler vrea să producă baterii pe cont propriu sau cu un partener.

Un purtător de cuvânt al Daimler nu a dorit să comenteze informaţia.

Luna trecută, Daimler a intensificat parteneriatul cu producătorul chinez de baterii Contemporary Amperex Technology (CATL), ca parte a planurilor de a accelera electrificarea.

Producătorii auto europeni fac eforturi pentru a-şi reduce dependenţa de bateriile din Asia, pe fondul lansării de modele exclusiv electrice pentru a îndeplini ţintele de emisii mai stricte din Uniunea Europeană.

În martie, Daimler anunţa că va accelera trecerea la vehiculele electrice, după un început solid în 2021, în pofida deficitului global de semiconductori care afectează industria auto.

Daimler a anunţat, fără a da detalii suplimentare, că intenţionează să accelereze electrificarea gamei sale de produse. În 2019, grupul german estima că vehiculele complet electrice şi cele hibride plug-in vor reprezenta peste 50% din vânzări, până în 2030.

„Vrem să accelerăm electrificarea gamei noastre de produse. Este obiectivul nostru să atingem această ţintă mai rapid”, a afirmat directorul general Ola Kallenius.

Acesta a adăugat că vor fi retehnologizate două dintre cele mai vechi fabrici Daimler din Germania – Unterturkheim şi Berlin-Marienfelde – iar unii angajaţi vor produce componente pentru vehicule electrice.

Grupul deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart. În România, are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

 

CITEȘTE ȘI:

Intel ar putea construi în Bavaria o megafabrică de cipuri

Stellantis va produce 4 vehicule electrice, de branduri diferite, la fabrica italiană Melfi

 

Adaugati comentariu