Intel ar putea construi în Bavaria o megafabrică de cipuri

Landul german Bavaria discută cu Intel construirea unei megafabrici de cipuri, pentru a reduce deficitul de semiconductori existent la nivel mondial, care afectează puternic industria auto, relatează Reuters.
intel

În ultimele luni, producătorul american de semiconductori a căutat subvenţii în valoare de 8 miliarde de euro pentru a construi centrul de producţie a cipurilor în Europa.

”Susţin cu tărie acest lucru. Posibila stabilire în Bavaria a unui producător internaţional mare de semiconductori este o oportunitate extraordinară”, a declarat Hubert Aiwanger, ministrul Economiei din Bavaria, land în care își are baza producătorul de automobile de lux BMW.

Potrivit acestuia, Bavaria i-a sugerat companiei Intel folosirea unei baze aeriene dezafectate din Penzing-Landsberg, la vest de Munchen, ca posibilă stabilire a fabricii.

Deficitul de semiconductori la nivel global provoacă probleme producătorilor europeni de automobile şi riscă să deturneze redresarea economiei germane din pandemia de coronavirus.

Uniunea Europeană analizează crearea unei alianţe a semiconductorilor, care să includă companiile STMicroelectronics, NXP, Infineon şi ASML, pentru a reduce dependenţa de producătorii străini de semiconductori.

 

CITEȘTE ȘI:

Stellantis va produce 4 vehicule electrice, de branduri diferite, la fabrica italiană Melfi

România va rămâne o locație importantă pentru productorii de componente și ansamble. Opinie

Italia construiește o „gigafactory”, cu fonduri obținute prin Mecanismul de redresare și reziliență

 

 

Adaugati comentariu