Stellantis va produce 4 vehicule electrice, de branduri diferite, la fabrica italiană Melfi

Patru vehicule electrice din segmentul mediu, de branduri diferite, vor fi produse de grupul auto Stellantis la fabrica italiană Melfi, începând din 2024, transmite Reuters.
Stellantis

Potrivit sindicatului UILM, Stellantis a anunţat că Melfi va fi prima fabrică din Italia care va obţine comenzi pentru noi modele, pe baza planului de afaceri post-2022.

Producţia viitoare de la Melfi se va baza pe o singură linie de producţie îmbunătăţită, care le va îmbina cele două existente, adăugând că restructurarea va lăsa neschimbată capacitatea de producţie a fabricii, la aproximativ 400.000 de unităţi.

Directorul general al Stellantis, Carlos Tavares, a declarat că grupul îşi va prezenta planul de afaceri la sfârşitul acestui an sau la începutul anului 2022.

Stellantis nu a decis încă unde va construi cea de-a treia uzină de baterii electrice din Europa.

Stellantis, care are deja două proiecte de fabrici de baterii în Franţa şi Germania, a declarat că anul acesta va fi decisă adăugarea de gigafabrici în Europa şi Statele Unite. Compania poartă discuţii pe această temă cu guvernul de la Roma, deoarece Italia este unul dintre principalele sale centre de producţie din Europa.

Grupul vrea să se folosească de mărimea sa pentru a devansa companiile concurente în cursa de a produce mai multe vehicule electrice.

Ca parte a planului său, grupul a declarat că va creşte numărul de vehicule hibride sau integral electrice la 40 de modele până la sfârşitul acestui an, de la 29 în prezent.

Stellantis intenţionează să aibă versiuni integral electrice sau hibride ale tuturor vehiculelor sale disponibile în Europa până în 2025, în linie cu planurile unor companii concurente precum Volkswagen şi Renault-Nissan.

 

CITEȘTE ȘI:

România va rămâne o locație importantă pentru productorii de componente și ansamble. Opinie

Italia construiește o „gigafactory”, cu fonduri obținute prin Mecanismul de redresare și reziliență

Adler Pelzer va prelua divizia de sisteme acustice a Faurecia Automotive

 

Adaugati comentariu