Draxlmaier investeşte în dotarea atelierelor-şcoală din Hunedoara

Compania germană din domeniul componentelor pentru industria auto, Draxlmaier, a investit 80.000 de euro pentru dotarea atelierelor-şcoală din municipiul Hunedoara, aici efectuându-şi practica, după modelul german, zeci de elevi înscrişi în sistemul profesional dual.
Draxlmaier

Atelierele au 28 de posturi de lucru dotate cu kituri complete de echipamente pentru instalaţii electrice, cum ar fi bancuri de lucru, maşini de frezat, echipamente pneumatice, hidraulice şi electro-pneumatice.

În cele două ateliere fac practică acum 70 de elevi înscrişi în sistemul de învăţământ profesional dual al Liceului Tehnologic „Constantin Bursan” din Hunedoara. Tinerii sunt învăţaţi să lucreze cu noua aparatură de către specialişti angajaţi de companie pentru a-i îndruma pe viitorii profesionişti.

„Sunt bucuros că am ales să investim în acest proiect, deoarece tinerii sunt implicaţi. Primele generaţii de absolvenţi ne-au oferit garanţia că elevii pot să devină buni profesionişti, dacă au parte de condiţii excelente de practică”, a declarat Ioan Penişoară, Plant Manager Draxlmaier Hunedoara.

Tinerii înscrişi în sistemul de învăţământ profesional dual după model german primesc lunar o bursă în valoare de 400 de lei, 200 de lei fiind oferiţi de companie.

Compania le poate asigura după absolvire oportunitatea să se dezvolte profesional, până acum firma angajând 35 de absolvenţi ai şcolii profesionale, din primele trei generaţii de elevi.

În prezent, în România grupul german susţine şcolarizarea în regim dual a peste 200 de elevi.

Firma germană este unul dintre cei mai mari angajatori din economia locală, componentele fabricate în România fiind livrate către producătorii de automobile din întreaga lume. Cu peste 60 de locaţii în mai mult de 20 de ţări, grupul german are aproximativ 70.000 de angajaţi.

 

CITEŞTE ŞI:

Schaeffler România aniversează 15 ani de activitate în fabrica de la Braşov

Valtryp a investit 11,6 mil. lei într-o fabrică de volane la Oradea

Schaeffler dezvoltă şi produce componente cheie pentru pile de combustie

 

Adaugati comentariu