Schaeffler dezvoltă şi produce componente cheie pentru pile de combustie

Schaeffler a recunoscut potenţialul enorm al tehnologiei hidrogenului ca purtător de energie al viitorului şi a dezvoltat componente cheie pentru pilele de combustie şi stivele de pile de combustie, aşa-numitele plăci metalice bipolare.
schaffler

Disponibilitatea neregulată a energiilor regenerabile necesită noi tehnologii de transportare şi stocare a energiei electrice. Acesta este singurul mod de a asigura mobilitatea sustenabil pentru mâine. Alternativele precum hidrogenul, care este disponibil în cantităţi aproape nelimitate pe pământ, devin din ce în ce mai importante aici.

Schaeffler a recunoscut potenţialul enorm al tehnologiei hidrogenului ca purtător de energie al viitorului şi a dezvoltat componente cheie pentru pilele de combustie şi stivele de pile de combustie, aşa-numitele plăci metalice bipolare.

Compania îşi foloseşte expertiza de bază tradiţională în tehnologia materialelor, tehnologiile de deformare plastică şi tehnologia de suprafaţă în aceste activităţi de dezvoltare. Principalul punct forte al hidrogenului este faptul că este puternic diversificat în sectoarele industriale şi automotive şi, astfel, este implicat în fiecare punct al lanţului energetic, de la generarea de energie până la utilizarea sa în vehicule.

„Vrem să modelăm o mobilitate sustenabilă, individuală şi fără aport de CO2 faţă de întregul lanţ energetic. Problema emisiilor globale de CO2 nu poate fi rezolvată doar cu vehicule care funcţionează cu baterii. În special, vehiculele de mare tonaj, vor necesita sisteme alternative de stocare a energiei, iar hidrogenul în combinaţie cu pilele de combustibil oferă oportunităţi excepţionale. Sistemele de stocare hibride, mai exact combinaţia unei baterii şi a hidrogenului, sunt de asemenea o soluţie atractivă pentru obţinerea unei autonomii prelungite pentru maşinile de pasageri”, spune Uwe Wagner, Chief Technology Officer la Schaeffler.

Pila de combustie este cheia mobilităţii sustenabile

Schaeffler se concentrează pe lanţul de valoare adăugată al componentelor cheie pentru pila de combustie de ceva vreme şi îşi foloseşte expertiza de bază tradiţională aici.

Plăcile bipolare sunt produse prin modelare şi acoperire precisă într-un strat subţire, care odată stivuite formează miezul sistemului de pile de combustie.

Stivele de pile de combustie sunt convertoare de energie, care permit H2 să reacţioneze cu O2 astfel încât să formeze apă.

Electricitatea generată în timpul acestui proces poate fi utilizată pentru a alimenta motorul electric al vehiculului.

Portofoliul Schaeffler pentru sisteme optimizate de pile de combustie este extins prin domenii suplimentare de expertiză, cum ar fi sistemele electronice de control, rulmenţi speciali de alunecare ce rulează fără contact între inele, module inteligente de management termic sau componente pentru recircularea pasivă a hidrogenului.

Schaeffler la Salonul Auto de la Tokyo

Sub motto-ul „Realizând mobilitatea sustenabilă şi autonomă”, Schaeffler îşi va prezenta public abordările holistice pentru viitoarele lanţuri de energie durabile şi soluţii de mobilitate fără aport de CO2, inclusiv expertiza sa în pile de combustie, la cel de-al 46-lea salon auto din Tokyo.

Exponatele de la standul Schaeffler vor include, de asemenea, noile motoare electrice Schaeffler din diferite clase de putere, care intră acum în producţie în masă şi soluţii pentru direcţia inteligentă a roţilor din spate. Gama este completată de modulul Schaeffler Intelligent Corner, cu unghiul său de direcţie de 90 de grade, drive-by-wire ca o tehnologie cheie pentru autovehicule autonome şi Schaeffler Mover ca un nou concept de mobilitate pentru spaţiile urbane.

 

CITEŞTE ŞI:

Perspective sumbre pentru Renault, proprietarul Dacia

Cartelul angajărilor la Renault. Dacia, implicată în scandal!

KYB Europe lansează funcții noi pentru aplicația KYB Suspension Solutions

Adaugati comentariu