Faurecia primeşte finanțare europeană pentru a dezvolta un proiect de hidrogen

Compania franceză Faurecia a anunțat că proiectul său privind tehnologia hidrogenului a primit 213 milioane de euro, finanțare din partea Comisiei Europene, ca parte a programului IPCEI pe hidrogen, relatează Reuters.
Faurecia

Compania îşi propune să creeze soluţii de mobilitate curată la preţuri accesibile prin dezvoltarea şi industrializarea unei noi generaţii de rezervoare de hidrogen, atât gazoase, cât şi lichide, până la sfârşitul anului 2027.

Faurecia, a cărei preluare a companiei germane de piese auto Hella a dus la crearea noii companii Forvia, a adăugat că producţia va începe în 2024 în uzina sa Allenjoie din regiunea Bourgogne-Franche-Comte din Franţa, cu un obiectiv de peste 100.000 de unităţi produse pe fiecare. an.

La 15 iulie, Comisia Europeană a autorizat 15 state membre să ofere finanţare publică de până la 5,4 miliarde de euro (5,48 miliarde de dolari) în cadrul programului „Proiect Important de Interes European Comun” (IPCEI) pentru a sprijini cercetarea, inovarea şi prima implementare industrială a tehnologiilor cu hidrogen în regiune.

Gaztransport & Technigaz şi McPhy Energy au primit, de asemenea, fonduri ca parte a schemei IPCEI pentru a-şi dezvolta proiectele respective pentru gigafabrica de hidrogen.

Comisia Europeană s-a angajat să majoreze fondurile pentru sprijinirea hidrogenului, un combustibil care poate fi produs folosind energie regenerabilă şi care poate înlocui combustibilii fosili în procesele industriale poluante.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Finalul mașinilor cu ardere internă, stabilit pentru 2035. Cât are de plătit industria auto

4 motive pentru care ar trebui să cumperi o poliță de asigurare auto online

 

 

 

Adaugati comentariu