Ford a dat afară mii de oameni de la uzinele din Europa. Concedierile continuă!

Ford uzina

Se anunță vremuri grele pentru Ford în Europa. Compania americană a concediat deja 5000 de angajați în Germania și nu se va opri aici.

Compania anunță o reorganizare a producției pe teritoriul Europei. Scopul acesteia este de a reduce costurile și birocrația, în vederea creșterii profitabilității.

De ce închide Ford două uzine din Rusia?

Urmează pe listă uzinele din Marea Britanie, dar numărul de angajați care vor fi concediați nu a fost încă decis. Pentru a reduce numărul de angajați, Ford propune un program de plecări voluntare, în cadrul cărora angajații care vor să demisioneze își pot manifesta această dorință și se poate acționa în consecință pentru desfacerea contractelor acestora.

Ford are aproximativ 13.000 de angajați în Marea Britanie. Au fost dați afară deja 400 de angajați de la uzina de motoare Bridgend din Țara Galilor, dar mai sunt vizate și fabrica din Dagenham, Essex, si o serie de centre de producție din Regatul Unit.

Compania Ford dată în judecată de profesori pentru că ar fi furat tehnologia EcoBoost

Aceste măsuri sunt parte din planul anunțat de Ford în luna ianuarie. Strategia companiei include și posibila închidere a unora dintre uzinele sale, dar și eliminarea din portofoliul său a modelelor care nu sunt profitabile. În același timp, constructorul american va încerca optimizarea celor mai populare modele, cum sunt compactele, dar mai ales SUV-urile.

Adaugati comentariu