Ford, BMW şi Daimler, primele victime ale tensiunilor comerciale SUA-China

Mii de vehicule ale constructorilor auto Ford, BMW şi Daimler înregistrează întârzieri neobişnuite la vămile din porturile chineze, un nou indiciu al tensiunilor comerciale dintre Beijing şi Washington, scrie Reuters.
evoluția industriei auto

Verificările tehnice suplimentare solicitate de oficialii chinezi reprezintă, potrivit experţilor, un răspuns al Beijingului la cele mai recente solicitări comerciale formulate de autorităţile americane.

„Într-o situaţie în care tensiunile comerciale sunt crescute, China va aplica orice reglementare posibilă”, a apreciat Even Rogers Pay, analist la firma de consultanţă China Policy.

Vehiculele Ford, inclusiv modelul premium Lincoln, înregistrează

Întârzierile din vama chineză afectează vehiculele Ford, inclusiv modelul premium Lincoln, precum şi unele modele ale companiilor auto germane BMW şi Daimler produse în SUA.

În prezent, în porturile din China este inspectat fiecare cargo, spre deosebire de situaţia anterioară când inspecţiile erau organizate în mod aleator, ceea ce duce la prelungirea duratei de timp în care produsele stau în vamă.

China este cea mai mare piaţă auto din lume, în urma SUA.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a ameninţat că va introduce tarife vamale care vor viza produse chineze în valoare de 150 de miliarde de dolari, acuzând companiile chineze de furt de proprietate intelectuală. În replică, Beijingul a anunţat că va percepe tarife suplimentare în valoare de 25% pentru 106 produse americane, precum soia boabe, avioane, automobile, whisky şi produse chimice.

Adaugati comentariu