Ford Craiova renunță la o parte dintre angajați

Uzina Ford Craiova nu va mai prelungi contractele pe perioadă determinată a unei părți dintre angajați, invocând consecințele generate de criza Covid-19.
ford Craiova

„Compania noastră revizuieşte constant nevoile de angajare pe baza cererii pieţei şi a eficienţei procesului de producţie. Având în vedere situaţia actuală a industriei în care operăm, confirmăm faptul că o parte dintre contractele individuale de muncă pe perioadă determinată ale unor angajaţi de la fabrica Ford din Craiova nu vor fi prelungite. Din raţiuni de confidenţialitate, nu putem furniza informaţii suplimentare”, a transmis purtătorul de cuvânt al uzinei Ford, Ana Maria Timiş.

Fabrica a reluat, pe 4 mai, producţia de vehicule şi motoare la principalele sale uzine din Europa, iar pentru uzina de la Craiova a anunţat că va relua activitatea în mod etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în secţia de producţie vehicule, cât şi în cea de producţie a motoarelor.

Producția Ford la Craiova în primele 5 luni din 2020 a fost de 62.584 unitati EcoSport și Puma. În luna mai, uzina a fabricat 9.058 unități. Comparativ, înainte de declanșarea pandemiei, în decembrie 2019 au fost produse 15.203 unități, în ianuarie 2020 – 19.786 unități, iar în februarie – 20.155 unități.

Ford Europa are 19 capacități de producţie, dintre care 12 unităţi proprii şi şapte în asocieri în participaţie.

 

CITEȘTE ȘI:

Conducerea automatizată în orașe. Continental continuă seria proiectelor de cercetare PRORETA

Nissan, la primele pierderi anuale în 11 ani

Fiat Chrysler va accesa un împrumut-record de 6,3 mld. euro

 

 

Adaugati comentariu