Nissan, la primele pierderi anuale în 11 ani

Nissan Motor Co. trebuie să revină la un flux pozitiv de numerar şi să îşi consolideze poziţia de numerar pentru a putea relua plata dividendelor, a declarat luni directorul general Makoto Uchida cu ocazia Adunării generale anuale a acţionarilor, transmite Bloomberg.
nissan

În exerciţiu fiscal încheiat la 31 martie 2020, Nissan a înregistrat pierderi de 671,22 miliarde yeni (6,27 miliarde de dolari), acestea fiind primele sale pierderi anuale din ultimii 11 ani, în contextul în care expansiunea agresivă impusă de fostul director general Carlos Ghosn au afectat profitabilitatea constructorului auto nipon, iar pandemia de coronavirus a afectat vânzările globale de autovehicule.

Makoto Uchida, CEO Nissan, a anunțat că obiectivul său este să ajungă la un flux pozitiv de numerar în al doilea semestru al următorului exerciţiu fiscal, adică în perioada octombrie 2021-martie 2022.

„Voi repune Nissan pe creştere”, le-a spus Uchida acţionarilor, adăugând că în cazul unui eşec este pregătit să demisioneze. „Vom face toate eforturile pentru a relua plata dividendelor în cel mai scurt timp posibil”, a adăugat Uchida.

Dividendele plătite acţionarilor Nissan sunt importante şi pentru grupul auto francez Renault SA, partener cu Nissan într-o alianţă care a împlinit 20 de ani şi totodată deţinătorul a 43% din acţiunile constructorului japonez.

Uchida a subliniat importanţa pieţei auto japoneze pentru Nissan, anunţând că producătorul auto va introduce două vechicule electrice şi patru modele de tip e-Power până la finele lui 2023. „Creşterea prezenţei Nissan pe piaţa de acasă este vitală”, a spus Makoto Uchida.

Pentru a reveni pe profit, constructorul auto japonez a decis să elimine sute de locuri de muncă la uzina sa de la Sunderland (Marea Britanie) şi să îşi închidă uzina de la Barcelona (Spania). De asemenea, Nissan vrea să se bazeze pe alianţa sa cu Renault şi Mitsubishi Motors, a cărui nouă strategie vizează în principal revenirea pe profit.

 

CITEȘTE ȘI:

Fiat Chrysler va accesa un împrumut-record de 6,3 mld. euro

Anvelopele inteligente. Cum vor beneficia consumatorii de tehnologia cu senzori?

Viitoarele modele Mercedes-Benz vor fi echipate cu sisteme pentru conducere autonomă

Adaugati comentariu