Fiat Chrysler va accesa un împrumut-record de 6,3 mld. euro

Guvernul italian a aprobat garanţii de stat în valoare de 6,3 miliarde de euro pentru Fiat Chrysler (FCA) Italia, care va putea accesa astfel cel mai mare împrumut de criză acordat unui producător auto european, transmite Reuters.
Fiat Chrysler

Împrumutul pe trei ani va ajuta producătorul italo-american să-şi consolideze poziţia financiară, pe fondul scăderii vânzărilor din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus. De asemenea, de acest credit va beneficia şi industria pe orizontală, care însumează aproximativ 10.000 de afaceri.

Prin furnizarea ajutorului de stat, autorităţile de la Roma „vor să conserve şi să întărească lanţul de furnizare în industria auto italiană”, a afirmat ministrul Economiei, Roberto Gualtieri, care a adăugat că „Guvernul va monitoriza implementarea angajamentelor asumate de FCA Italia”.

Împrumutul va fi acordat de Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă italiană, în timp ce societatea italiană de asigurare de credite Sace SpA va oferi o garanţie publică pentru 80% din suma de 6,3 miliarde de euro.

Linia de credit de 6,3 miliarde de euro pentru Fiat Chrysler va fi cel mai mare împrumut garantat de un guvern european în perioada pandemiei, după ce, recent, UE şi-a dat acordul pentru un împrumut garantat de statul francez în valoare de cinci miliarde de euro pentru Renault.

Anul trecut, grupul francez PSA şi compania italo-americană Fiat Chrysler Automobiles (FCA) au anunţat finalizarea acordului de fuziune cu caracter obligatoriu, care va crea al patrulea producător auto global, după Volkswagen, alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi şi Toyota. Entitatea combinată, cu o capitalizare bursieră de aproximativ 50 de miliarde de dolari, va avea vânzări anuale de aproape nouă milioane de vehicule.

FCA deţine branduri cum ar fi Fiat, Jeep, Dodge, Ram şi Maserati, în timp ce PSA are brandurile Peugeot, Opel şi DS.

 

CITEȘTE ȘI:

Anvelopele inteligente. Cum vor beneficia consumatorii de tehnologia cu senzori?

Viitoarele modele Mercedes-Benz vor fi echipate cu sisteme pentru conducere autonomă

În industria auto britanică, 1 din 6 locuri de muncă este în pericol

Adaugati comentariu