Ford Motor ar putea închide unele fabrici din SUA începând de săptămâna viitoare

Compania Ford Motor ar putea fi nevoită să închidă unele fabrici din SUA încă de săptămâna viitoare, dacă nu va primi motoarele produse în Mexic, a declarat Christopher Landau, ambasadorul american în Mexic.
Ford Motor

Mexicul este o parte cheie a unui lanț de aprovizionare internațional mai larg, crucial pentru producătorii auto din SUA, mulți dintre acest exploatând fabrici peste graniță datorită costurilor forței de muncă mai mici.

Christopher Landau a declarat că un director executiv al Ford Motor s-a arătat preocupat de situația motoarelor produse în statul Chihuahua, care are acum „capacitatea industrială limitată la 50%” din cauza pandemiei de coronavirus.

Guvernul federal mexican a oferit producătorilor auto, firmelor miniere și constructorilor, cu activități considerate esențiale, ”undă verde” pentru a relua activitatea , deși unele regiuni au pus în aplicare propriile restricții pe măsură ce pandemia continuă să facă ravagii.

„Ei (Ford, n.red) spun că vor începe să închidă fabricile din Statele Unite începând de săptămâna viitoare, dacă nu vor primi motoarele”, a afirmat Christopher Landau într-o discuție organizată de Consiliul Atlantic.

Ford nu a avut niciun comentariu imediat în această privință.

În luna mai, când Mexicul a semnalat că va întârzia redeschiderea fabricilor, oficialii mexicani au declarat că omologii lor din SUA i-au forțat spre o revenire rapidă, argumentând că unitățile de producție din SUA nu ar putea funcționa fără aceste uzine.

 

CITEȘTE ȘI:

Bosch inaugurează noua clădire de birouri a Centrului de Inginerie din Cluj

Mercedes-Benz și-a găsit cumpărător pentru fabrica din Franța. Anunțul a șocat Marea Britanie

FCA a reluat producţiei modelului 500L la uzina din Serbia

 

Adaugati comentariu