FCA a reluat producţiei modelului 500L la uzina din Serbia

Fiat Chrysler Automobiles - FCA a reluat producţia la uzina sa de la Kragujevac (Serbia), unde activitatea a fost oprită la mijlocul lunii martie ca urmare a declanșării pandemiei de coronavirus.
Fiat Chrysler Automobiles

“Astăzi am lucrat în mod normal, în schimburi de la 6:00 la 14:00 şi de la 14:00 la 22:00”, a declarat liderul sindicatului Nezavisnost de la uzina FCA din Kragujevac, citat de agenția Tanjug. Potrivit acestuia, aproximativ 2.000 de muncitori au revenit marţi în halele uzinei de la Kragujevac, cu o zi mai devreme, pentru a pregăti reluarea producţiei modelului 500L

Muncitorii încă nu au informații oficiale despre cât vor lucra în această vară, însă, de obicei, își iau concediul anual în august pentru a pleca în vacanță.

Fiat Chrysler Automobiles a suspendat activităţile de producţie la uzina de la Kragujevac în data de 16 martie, când a fost oprită producţia şi la uzinele din Italia şi Polonia, ca urmare a scăderii cererii pe fondul pandemiei de coronavirus. Atunci, grupul FCA a precizat că va profita de aceste opriri pentru a pune în practică revizuiri ale procedurilor de producţie şi de control al calităţii în beneficiul clienţilor şi a productivităţii globale.

FCA a înregistrat anul trecut o scădere cu 19% a profitului net, până la 2,7 miliarde de euro, pe fondul unei scăderi a vânzărilor de 2%, până la 108,18 miliarde de euro.

Uzina de la de la Kragujevac a produs anul trecut aproximativ 40.000 de automobile.

FCA deține brandurile Fiat, Jeep, Dodge, Ram și Maserati.

Grupul italo-american a demarat procedurile de fuziune cu PSA (Peugeot-Citroen), însă Comisia Europeană a anunțat astăzi că investigația sa privind o eventuală concentrare economică, generată de crearea celui de-al patrulea cel mai mare constructor auto la nivel mondial va dura până în luna noiembrie. Autoritatea de Concurență a Uniunii Europene și-a manifestat ingrijorarea cu privire la distorsionarea competiției pe piața utilitarelor mici în 14 țări europene.

 

CITEȘTE ȘI:

Schaeffler România oferă elevilor 120 locuri de practică în companie

Pierderi mari de locuri de muncă în industria auto germană. Care sunt estimările

Mercedes-Benz închide fabrica din Franța, unde produce modelele Smart

Adaugati comentariu