Schaeffler România oferă elevilor 120 locuri de practică în companie

În perioada 26 iunie – 6 iulie, Campus Tehnic Brașov a dat start înscrierilor pentru o nouă generație de elevi, care doresc să-și continue studiile în sistem dual, alături de companii de renume din Brașov, precum Schaeffler România.
Schaeffler România

De-a lungul activității sale, Schaeffler România a demonstrat că este un susținător al programelor educaționale, fiind totodată și un promotor al sistemului de învățământ vocațional. În acest an, compania nu face excepție și pune la dispoziția elevilor 120 locuri, pe care le pot ocupa pentru a face practică la Schaeffler, în anul școlar 2020 – 2021.

Povestea Campus Tehnic Brașov (CTB) a început în 2018, în urma unui parteneriat cu Școala Profesională Germană Kronstadt (prima școală în sistem dual din România, înființată în 2012 la Brațov) și Colegiul Tehnic Remus Răduleț. CTB le oferă elevilor oportunitatea de a descoperi sistemul de învățământ dual, de a învăța o meserie căutată acum pe piața muncii, în strânsă colaborare cu cele mai mari și cunoscute companii din Brașov. Sistemul dual, presupune că elevii pot să îmbine partea teoretică de la școală, cu partea practică derulată direct în companiile partenere, ceea ce reprezintă un important atuu la începutul vieții profesionale.

Chiar dacă situația actuală a adus după sine o serie de provocări pentru noi toți, viitorul elevilor nu trebuie să stea pe pauză, astfel Campus Tehnic Brașov vine aproape de proaspeții absolvenți ai claselor a VIII-a și le oferă acestora o serie de oportunități. Pentru noul an școlar, care va începe în septembrie 2020, elevii au posibilitatea de a alege în perioada 26 iunie – 6 iulie, una din meseriile oferite de CTB, conform ofertei de locuri disponibile astfel:

90 de locuri – Operator mașini unelte cu comandă numerică (CNC)
Meseria de operator mașini unelte cu comandă numerică (CNC) presupune pregătirea materialelor, sculelor, a dispozitivelor necesare pentru mașini cu comandă numerică (CNC), precum și rularea programului specific conform instrucțiunilor de operare și specificațiilor tehnice.

15 locuri pentru meseria Electromecanic utilaje și instalații industriale
Meseria de Electromecanic utilaje și instalații industriale presupune depistarea defectelor de funcționare ale echipamentelor și componentelor electrice, cunoașterea și interpretarea schemelor electrice, verificarea din punct de vedere calitativ lucrările executate.

5 locuri pentru meseria Sculer Matrițer
Meseria de Sculer Matrițer presupune ajustarea și montarea sculelor, verificatoarelor, matrițelor de decupat, presat la rece și la cald, depistarea defectelor de exploatare ale dispozitivelor, matrițelor, ștanțelor, sculelor combinate și a altor ansambluri ce sunt prezentate spre recondiționare.

10 locuri pentru meseria Mecanic utilaje și instalații în industrie (Montator subansamble)
Meseria de Mecanic utilaje și instalații în industrie (Montator subansamble) presupune realizarea pieselor prin operații de lăcătușerie generală, măsurarea mărimilor tehnice specifice proceselor industriale, executarea reparațiilor curente pentru masini, utilaje și instalații.

Pe lângă faptul că elevii au posibilitatea de a-și alege meseria dorită, odată ce aceștia se înscriu la CTB, vor avea parte și de o serie de beneficii, printre care amintim: transport gratuit(de la școala la companie pentru sesiunile de practică pe care aceștia le vor derula în companie), bursă (atât din partea statului cât și din partea companiei, care încurajează și poate contribui la creșterea motivației tinerilor), acces la cantina din cadrul Schaeffler România pentru o masă caldă oferită de companie. Pe lângă acestea se mai numără și accesul la servicii medicale private, cazare în căminele CTB din Brașov. De asemenea, în procesul de învățare tinerii vor lucra și vor descoperi secretele meseriei alese, direct de la specialiștii Schaeffler și tot de la ei vor afla și ce presupune un proces de producție, care sunt caracteristicile acestuia și care sunt echipamentele utilizate. Echipa va fi alături de elevi, de-a lungul întregului program de practică, desfășurat în companie.

 

CITEȘTE ȘI:

Pierderi mari de locuri de muncă în industria auto germană. Care sunt estimările

Mercedes-Benz închide fabrica din Franța, unde produce modelele Smart

Daimler intră în acționariatul producătorului chinez de baterii Farasis Energy

 

Adaugati comentariu