Mercedes-Benz închide fabrica din Franța, unde produce modelele Smart

Mercedes-Benz și-a anunțat planurile de a închide fabrica din Hambach (Franța), unde sunt produse în prezent modelele Smart, ca parte a măsurilor de reducere a costurilor și de eficientizare a rețelei sale de producție.
Mercedes-Benz

Uzina, amplasată din provincia Moselle, cunoscută inițial ca „Smartville”, a fost deschisă în 1997 pentru a construi modele de oraș pentru Mercedes. Acum produce modelele electrice Smart EQ Fortwo și EQ Fortwo Cabriolet. În fabrică lucrează în prezent aproximativ 1600 de angajați.

În 2018, Mercedes a anunțat o investiție de 500 de milioane de euro pentru trecerea la producția de mașini electrice, intenționând să producă și Mercedes EQ alături de linia Smart. Însă anul trecut, Mercedes-Benz a vândut 50% din marca Smart companiei chineze Geely, producția viitoarelor modele fiind mutată în China, ca parte a acordului, o decizie care a ridicat întrebări cu privire la viitorul uzinei de la Hambach.

Compania germană a declarat că nevoia de a investi în electrificarea și digitalizarea vehiculelor și reducerea emisiilor de CO2 în procesul de producție, împreună cu impactul economic al Covid-19, a condus la adoptarea unor măsuri pentru „îmbunătățirea durabilă a structurii costurilor și pentru creșterea semnificativă a eficienței“.

Membrul consiliului de administrație Markus Schäfer a declarat: „Un obiectiv important pentru noi este să asigurăm viitorul fabricii. O altă condiție: modelele Smart actuale vor continua să fie produse în Hambach”, a declarat Markus Schäfer, Membru în Consiliului de Administrație al Mercedes-Benz.

Nu este clar însă dacă Mercedes intenționează să opereze fabrica până la finalizarea producției actualelor modele Smart sau dacă acest lucru va fi stipulat în contractul cu viitorul cumpărător.

Mercedes a anunțat anterior că intenționează să construiască mașini electrice la fabricile sale germane din Bremen, Rastatt și Sindelfingen, iar producția modelului EQ compact care urma să fie construit la Hambach, va fi mutată, probabil, la una dintre aceste uzine.

 

CITEȘTE ȘI:

Daimler intră în acționariatul producătorului chinez de baterii Farasis Energy

Ford Craiova renunță la o parte dintre angajați

Conducerea automatizată în orașe. Continental continuă seria proiectelor de cercetare PRORETA

Adaugati comentariu