10 programe educaţionale derulate de Schaeffler România în 2019

Şi în 2019, Schaeffler România a continuat seria de programe educaţionale dedicate elevilor, studenţilor şi nu numai, din comunitatea braşoveană.
programe educaţionale

În anul ce s-a încheiat au trecut pragul companiei mai bine de 1000 de participanţi, care au petrecut cumulat mai bine de 3000 de ore în cadrul programelor educaţionale şi activităţilor de dezvoltare profesională, oferite de Schaeffler România.

Tinerii au nevoie de exemple şi şanse de a se dezvolta şi de oameni care să creadă în ei şi ideile lor. Pornind de aici, compania a înţeles contextul actual al noii generaţii şi a venit în întâmpinarea acesteia, prin oportunităţi tot mai diverse şi mai atractive, care să-i încurajeze în a-şi urma visul, fie el legat de construcţia unei maşini, de conceperea şi producerea anumitor componente sau de cum se conduce o echipă.

În acest sens, Schaeffler România oferă elevilor, studenţilor, absolvenţilor şi tinerilor debutanţi în carieră cadrul necesar dezvoltării în domeniul în care studiază. Aceştia pot lua parte în funcţie de nivelul de studii la diverse programe:

Programe dedicate elevilor:

Practică la Schaeffler pentru elevii Campus Tehnic Braşov – s-a născut din dorinţa de a promova meseriile, prin extinderea colaborării cu două şcoli de renume din Braşov: Scoala Profesională Germană Kronstadt, prima şcoală vocaţională în sistem dual din România, şi Colegiul Tehnic Energetic Remus Răduleţ. În anul şcolar 2018-2019, din elevii înscrişi în cei 3 ani de studii, 300 au efectuat practica şcolară la Schaeffler România.

Şcoala Altfel – acţiune care se desfăşoară pe parcursul unei săptămâni în primăvară, în care elevii alături de profesori pot vizita în baza unei programări prealabile, fabrica din Braşov. În 2019 au fost 350 de vizitatori în cadrul acestui program.

Fit for Future – este programul prin care sunt selectaţi elevi de top de la mai multe licee din oraş pentru a petrece în timpul anului şcolar o săptămână de practică în cadrul Schaeffler şi a companiilor partenere. În anul 2019 au fost 65 de elevi care au petrecut această săptămână de practică în mai multe departamente din Schaeffler România.

Angajat în Vacanţă – este o oportunitate atât pentru elevi cât şi pentru studenţii ai căror părinţi lucrează în Schaeffler România. Timp de o lună, pe perioada vacanţei de vară, aceştia au ocazia să se alăture echipei unui segment de producţie pentru a-şi testa compatibilitatea cu domeniul tehnic şi de a-şi pune la încercare propriile capacităţi şi competenţe. În anul 2019 au participat în program 50 elevi şi studenti.

Programe educaţionale dedicate studenţilor şi absolvenţilor:

Bursele de Excelenţă „10 pentru 10” – se adresează studenţilor care aspiră la o carieră de succes în domenii tehnice şi non-tehnice şi care au rezultate foarte bune la învăţătură. În 2019, 20 de studenţi s-au bucurat de statutul de „bursier Schaeffler”, după procesul de selecţie în care şi-au demonstrat aptitudinile.

Programele de masterat – Schaeffler România susţine excelenţa şi propune 4 programe de masterat în colaborare cu Universitatea Transilvania din Braşov, care se concretizează prin teme de actualitate, şi specializări unice din domeniul ingineriei. Cele trei programe fac parte din Facultăţile de Inginerie Mecanică, respectiv Inginerie Tehnologică şi Management Industrial: Ingineria Proceselor de Fabricaţie Avansate, Inginerie Virtuală în Proiectarea Autovehiculelor, Metode Practice Integrate în Ingineria Sistemelor de Propulsie.

Stagii de practică – În 2019 mai bine de 60 de studenţi au ales să-şi petreacă vacanţa de vară în cadrul companiei, învăţând direct de la specialiştii de aici, care le-au fost mentori. Stagiul de practică se desfăşoară pe parcursul unei luni din vacanţa de vară şi presupune participarea tânărului student în activităţile curente ale departamentului ales.

Program Ingineri Trainee – În cadrul companiei din Braşov absolvenţii au şansa de a se dezvolta profesional, în cadrul acestui program de excelenţă, în 2019 un număr de 20 de ingineri trainee au finalizat programul de orientare de un an, înainte de a-şi începe cariera pe poziţiile alese.

Lucrări de diplomă – Schaeffler te ajută să-ţi scrii lucrarea de licenţă/disertaţie. Temele sunt propuse de companiei şi sunt făcute cunoscute tuturor participanţilor în program, însă studenţii sunt încurajaţi să vină cu propriile propuneri de teme originale. La finalul anului universitar 2018-2019 s-au susţinut 5 astfel de lucrări.

Vizite studenţi & elevi – Dublu faţă de anul trecut, în 2019 mai bine de 200 de persoane au vizitat fabrica din Braşov. Pentru mulţi dintre ei, aceasta este o oportunitate unică de a intra în contact cu mediul de business din Schaeffler România. Le sunt oferite informaţii despre companie, precum şi un tur de fabrică, însoţite de detalii privind procesele de fabricaţie din partea unui specialist.

Pe lângă aceste programe se mai adaugă şi o serie de evenimente dedicate tinerilor dornici să cunoască mai multe despre lumea tehnologie, precum Schaeffler Day sau Schaeffler Talk care au reunit mai bine de 150 de studenţi ai Universităţii Transilvania din Braşov, prezentându-le teme de actualitate şi invitându-i pe aceştia să participe la workshop-uri cu aplicabilitate directă în viitoarele profesii ale studenţilor.

La Schaeffler România educaţia a jucat mereu un rol important, iar susţinerea şi încurajarea tinerilor în direcţiile de carieră căutate în contextul economic actual, mai ales în domeniul tehnic, fac parte din activitatea constantă a companiei. În 2019 mai bine de 1000 de participanţi au trecut pragul companiei, care au petrecut cumulat, mai bine de 3000 de ore în cadrul programelor educaţionale şi activităţilor de dezvoltare profesională, oferite de Schaeffler România. Pentru anul care tocmai a început, compania îşi propune să vină şi mai aproape de tineri şi să le ofere un portofoliu de programe şi evenimente menite să le susţină următorii paşi în studiu sau carieră şi să asigure dezvoltarea viitorilor specialişti.

 

CITEŞTE ŞI:

VW dezvoltă în Argentina un nou SUV pentru piaţa din America Latină

Bosch: Producţia auto globală nu va creşte înainte de 2025

Cu acumulatori Li-S, maşinile electrice ar putea să parcurgă 1.000 km după încărcare

 

Adaugati comentariu