VW dezvoltă în Argentina un nou SUV pentru piaţa din America Latină

Constructorul auto german Volkswagen AG a anunţat că va face investiţii de aproximativ 800 de milioane de dolari în Argentina, cea mai mare parte urmând să fie folosită pentru dezvoltarea unui nou SUV pentru piaţa din America Latină.
Argentina

Din total, 650 de milioane de dolari vor merge la fabrica Pacheco deţinută de Volkswagen AG în apropiere de Buenos Aires, unde va fi produs SUV-ul Tarek.

Anunţul vine în urma întâlnirii dintre Andreas Tostmann, membru în Consiliul de Administraţie al constructorului auto german, Pablo Di Si, şeful subsidiarei Volkswagen din America Latină, şi preşedintele din Argentina, Alberto Fernandez.

De asemenea, Volkswagen va investi încă 150 de milioane de dolari în producerea unei noi cutii de viteze pentru piaţa europeană la fabrica sa din Cordoba, în centrul Argentinei.

Producătorul auto german şi-a păstrat titlul de cel mai mare producător auto mondial în 2019, după ce rivalul japonez Toyota a informat că a vândut mai puţine vehicule anul trecut decât Volkswagen.

Volkswagen AG a vândut anul trecut un număr record de 10,97 milioane de vehicule. Conform acestor cifre, 2019 este al doilea an consecutiv în care Volkswagen a vândut mai multe vehicule decât Toyota Motor.

Constructorul auto japonez a vândut vândut anul trecut 10,74 milioane de vehicule la nivel mondial.

 

CITEŞTE ŞI:

Bosch: Producţia auto globală nu va creşte înainte de 2025

Cu acumulatori Li-S, maşinile electrice ar putea să parcurgă 1.000 km după încărcare

Industria auto din Suedia se orientează către vehicule „verzi”

 

Adaugati comentariu