Ford oprește temporar producția modelului Focus în Germania

Ford Motor Co. oprește producția celui mai popular model al său din Europa, Focus, pentru o lună, din cauza penuriei de semiconductori care perturbă deja activitatea celor mai mari producători auto din lume, transmite Bloomberg.
focus

Fabrica din Saarlouis, Germania, va rămâne închisă din 18 ianuarie până în 19 februarie, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei, care a declarat că cererea mai mică a consumatorilor joacă un rol important. Fabrica este singura unitate de producție pentru Focus și numără aproximativ 5.000 de lucrători.

Fabrica Ford din Germania este cea mai recentă victimă a unei probleme de aprovizionare care perturbă activitatea producătorii de automobile din întreaga lume. Compania Ford a fost deja forțată să oprească, în această săptămână, și producția unei uzine de SUV-uri din Kentucky , alăturându-se Volkswagen AG, Daimler AG, Toyota Motor Corp, care întâmpănă la rândul lor probleme în aprovizionarea cu semiconductori.

Deficitul de semiconductori provine din blocajele și restricții de călătorie care i-au determinat pe consumatori să achiziționeze mai multe telefoane, console de jocuri, televizoare inteligente și laptopuri. Drept urmare, producătorii de cipuri primesc mai multe comenzi din partea acestor industrii decât de la constructorii auto și nu au reușit să echilibreze această cerere.

Lipsa semiconductorilor poate persista în prima jumătate a anului, a estimat, la finalul lunii trecute, compania de cercetare a pieței, IHS Markit.

 

CITEȘTE ȘI:

Bosch câștigă comenzi în valoare de miliarde pentru computerele auto

Continental investește 140 mil. euro într-o nouă fabrică din Serbia

Producția de autoturisme a scăzut cu 10,67% în 2020

 

 

Adaugati comentariu